TBMM Toplandı: Af-3600 Ek Gösterge ve Yeni Askerlik Sistemi İçin Süreç Başladı

TBMM Genel Kurulu bugün 23 Nisan özel oturumu başlığı altında toplandı. Seçimlerden sonra meclisin toplanması ile 3600 ek gösterge, mahkumlara af ve yeni askerlik sistemi için süreç başladı. İşte detaylar.

TBMM Toplandı: Af-3600 Ek Gösterge ve Yeni Askerlik Sistemi İçin Süreç Başladı

Beklenen gün geldi ve TBMM sonunda açıldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi,  uzun süren tatiln ardından toplandı. 23 Nisan günü özel oturumla toplanan mecliste bugün herhangi bir yasa teklifinin görüşülmesi beklenmiyor.

AF MESELESİ

On binlece mahkum yakını , af meselesinin bir an önce gündeme gelmesini bekliyor. Yapılan son açıklamada ceza indirimi yasasının Adalet Komisyonunda görüşüldüğü ve Meclisin toplanmasının ardından genel kurula geleceği bildirildi. Ancak yerel seçimler nedeniyle Meclis Genel Kurulu bir türlü toplanamadı. Seçimlerin geride kalmasının ardından Genel Kurul görüşmeleri başladı.

3600 EK GÖSTERGE

Af meselesi ile birlikte en çok araştırılan bir diğer mesele de ek gösterge. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi verilen müjde hala yürülüğe girmedi. Milyonlarca kamu personeli , ek göstergenin 3600 'e çıkmasını bekliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son açıklamada verdikleri sözün gerçekleşeceğini , meclisin ek gösterge meselesini en kısa zamanda karara bağlayacağını söylemişti.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ

Milyonlarca genç yeni askerlik sistemini bekliyor. Geçtiğimiz aylarda Milli Savunma Bakanı tarafından açıklanan yeni askerlik sistemi de meclisin çalışmalara başlamasını bekliyor. Söz konusu sistem üzerinde çalışmalar sona erdi ve Genel Kurul gündemine gelecek.

Meclis Genel Kurulundan geçmesinin ardından yeni askerlik sistemi yürülüğe girecek. 

23 NİSAN ÖZEL OTURUMU

TBMM , 23 Nisan Özel Oturumu başlığı altında önceki gün toplandı. Bu nedenle bu yasalar gündeme gelmedi. 24 Nisan 2019 Çarşamba günü toplanacak Genel Kurulda bu konularla ilgili açıklama gelmesi ve Meclise geleceği tarih hakkında bilgilendirme yapılması bekleniyor. 

YASALAR MECLİSE GELDİĞİNDE VE YÜRÜRLÜĞE GİRDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN  >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN