TBMM'de Önemli Ek Gösterge ve Mahkumlara Af Açıklaması

CHP Milletvekili Özgür Özel TBMM Genel Kurulu 'nda dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Sert tartışmalarla geçen Genel Kurulda mahkumlara af ve ek gösterge hakkında dikkat çeken açıklama geldi.

TBMM'de Önemli Ek Gösterge ve Mahkumlara Af Açıklaması

TBMM 'de çok önemli af ve ek gösterge açıklaması.

Önceki gün toplanan TBMM genel kurulunda Özgür Özel 'den dikkat çeken mahkumlara af açıklaması geldi. Mahkumlara af meselesine dikkatleri çeken Özgür Özel , mahkumların ve mahkum yakınlarının duygularının sömürüldüğünü , seçim öncesi sözlerin verildiğini ve bu sözlerin tutulmadığını söyledi.

Özel, sözlerine "Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Adalet ve Kalkınma Partisi, Meclisin buradan sonra nasıl çalışacağını ve nasıl tatile gireceğini planlamış. Türkiye'de belki bunu müjde olarak görenler vardır ama bundan büyük hüzün duyanlar da var." şeklinde başladı ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Nereye gidiyorsunuz arkadaşlar? Nereye gidiyorsunuz? Geçen sene, 24 Haziran seçimlerinden önce affı ortaya atıp, cezaevlerinde yatan kişilerin, onların yakınlarının duygularını istismar edip, daha sonra bu konuda hiçbir şey yapmayanlar nereye gidiyorsunuz? (CHP sıralarından alkışlar)

"TATİLİ HAK EDECEK NE YAPTIK DA GİDİYORUZ?"

“Yargı reformu” diye, İstanbul seçimlerinden önce şaşaalı salonlarda yargı mensuplarını da karşınıza alıp, Meclisin yapacağı bir işi yürütmenin işiymiş gibi ele alıp müjdeler verenler, avuçları patlarcasına yargı reformunu alkışlayanlar nereye gidiyorsunuz? Gazeteciler hapisteyken, milletvekilleri hapisteyken, partilerin başkanları, eş genel başkanları görevlerinden dolayı hapisteyken nereye gidiyorsunuz? 3600 ek göstergeyi polise, infaz koruma memuruna kaçıncı kere söz veriyorsunuz da yapmadan nereye gidiyorsunuz? Geçen sene ilk yüz günde yapacaktınız. “Unuttuk, ikinci yüz günde yapacağız.” “31 Marttan sonra yapacağız.” “23 Haziran…” Nereye gidiyorsunuz? O polisler sizin yüzünüzden İstanbul’da, sandık başında, milletvekillerimizle birlikte on yedi gün kaskın üzerinde uyudular. Onların ek göstergesini vermeden nereye gidiyorsunuz? Çiftçinin mazotu... “Yarısı sizden, yarısı bizden…” Prompterdan okuyordu beyefendi. Vermeden nereye gidiyorsunuz? Ne tatili?

Tatili hak edecek hangi kanunları yaptık da gidiyoruz? Nereye gidiyorsunuz? (AK PARTİ sıralarından gürültüler, CHP sıralarından “Dinle, dinle” sesleri)

GENEL BAŞKANLARIN ÖNÜNE KENDİLERİNİ ATTILAR

Özgür Özel sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bakın, af diye beklentiye soktuklarınız, ceza indirimi diye umudu olanlar, bugün partilerin genel başkanlarının önüne kendilerini attılar ağlayarak “Kandırıldık, aldatıldık, istismar edildik, bize sahip çıkın.” diye. Bizim af taahhüdümüz yok ama macun çıktı tüpten, geri girmiyor. Toplumsal mutabakat olan bir ceza indirimi, mağdurun da rencide olmayacağı, rıza göstereceği bir toplumsal bir mutabakatın aranması, bulunması gerekiyor. Tutuklu gazeteci ayıbından, tutuklu siyasetçi ayıbından bu ülkenin kurtulması gerek. Bunları söz verip, söz verip, söz verip ondan sonra “Gelecek haftaya perşembeye kadar bunlar, ondan sonra bize müsaade…” Size müsaade yok. Millet sizi bunları yapmadan gidin diye görevlendirmedi."

"24 Haziranda size oy veren mahkûm yakınları kendilerini açıkça aldatılmış, kandırılmış ve istismar edilmiş hissediyorlar. Yazıklar olsun. "

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA