TBMM'de Flaş KPSS ve Mülakat Çıkışı

Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, kamuya personel alımlarında KPSS'ye ilaveten uygulanan mülakat sınavlarında haksızlık olduğunu söyledi.

TBMM'de Flaş KPSS ve Mülakat Çıkışı

Konuyla ilgili TBMM'de konuşan Aksaray Milletvekili Erel, KPSS'den 64 puan alan kişinin 95 puan mülakat puanı alabildiğini, KPSS'den yüksek puan alan kişilerin ise sözlü sınavda düşük puanlarla elendiğini söyledi.

 Ayhan Erel, "Adalet ve Kalkınma Partisi döneminde kamuya memur alımında üst düzeyde usulsüzlük yapıldığını hepimizi bilmekteyiz. Doğal olarak, siyasi iradenin, kendi görüşüne yakın üst düzey yöneticileri istediği makam ve mevkilere getirmesinde kanımızca bir sakınca yok ama çok alt düzeydeki memurların alımında bile AK PARTİ'li olma özelliğini aramak sanırım ki diğer vatandaşlarımıza yapılan en büyük haksızlıktır.Bilmiyorum, buradaki hatip arkadaş söyledi. Bende de belgeler var.Başarısız olan arkadaşlarımızın… Mesela, 64 KPSS puanı olan bir arkadaşımıza 95 puan verilmiş. Yine, 71 puan alan bir arkadaşımıza 95 puan verilmiş ve memur olması sağlanmış. Bunun yanında 90 alan bir arkadaşımıza 54 puan verilerek başarısız olması sağlanmış. Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; Adalet ve Kalkınma Partisinin diğer bir usulsüzlüğü de daha çok belediyelerde yaşanmakta. Belediye başkanlığından gelen milletvekili arkadaşlarım bilirler, kendilerine istisnai memur olarak özel kalem müdürü atıyorlar, daha sonra bu özel kalem müdürleri kanunda aranan süre dolduktan sonra da Türkiye'nin en gözde ve güzide kurumlarına üst düzeyde memur olarak atanıyorlar. Dolayısıyla burada bir kul hakkı yenilmiş oluyor. KPSS'den 100'e yakın puan alan bir vatandaşımızın bu belediyenin özel kalem müdürünün işgal ettiği veya getirildiği kadroya getirilmesi gerekirken belediye başkanlarının bu yöntemiyle bu tür binlerce vatandaşımızın hakkı gasbedilmiş oluyor. Sizlerin hem başında "adalet" kavramı olan bir parti olarak hem de inanıyorum ki inancınız gereği kul hakkını yememeniz gerekiyor. Cenab-ı Hakk'ın şehitlerden bile sorduğu kul hakkına riayet etmenizi bekliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." dedi.