TBMM'de 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Açıklaması: Çıksın Artık Bu Yasa

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, TBMM Genel Kurulu'nda Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TBMM'de 'Emeklilikte Yaşa Takılanlar' Açıklaması: Çıksın Artık Bu Yasa

Emeklilikte Yaşa Takılanlar'ın görmezden gelinemeyeceğini söyleyen Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit'te geçtiğimiz günlerde EYT Derneğinin toplantı düzenlediğini, büyük bir katılım olduğunu hatırlattı.

Hürriyet, "Emeklilikte yaşa takılanlar erken emeklilik istemiyor ama nedense iktidar tarafından sanki bu insanlar hak ettiklerini değil de hak etmediklerini istiyor gibi bir hava yaratılıyor. Bu insanlar fırsatçı değil, sadece uğradıkları hak gasbının bir an önce son bulmasını istiyor ve emeklerinin sömürülmesine karşı çıkıyorlar; hepsi bu. Eğer burası muz cumhuriyeti değilse bu vatandaşlarımızın haklarını daha fazla uzatmadan iade edersiniz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, gasbedilen haklarının iadesi için il il dolaşıyor, toplantılar tertipliyor. Bu kapsamda İzmit'te de geçtiğimiz günlerde bir toplantı gerçekleştirildi. Kocaelili yüzlerce insanımızın katıldığı toplantıda konuşan Dernek Başkanı Gönül Boran Özüpak sadece ve sadece kazanılmış haklarını istediklerini söyledi. Haklarını alana kadar da şehir şehir örgütlenmeye devam edecek bu insanlar. Hakları için mücadele eden tüm yurttaşlarımıza buradan selam olsun. Biz de onların sesine ses olmak, gücüne güç katmak adına, haklı taleplerini her fırsatta burada dile getireceğiz. Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın dedikleri gibi "Edirne'den Karsa, Dünya'dan Mars'a çıksın artık bu yasa." diyorum." şeklinde konuştu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği'nin girişimleri sürüyor!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye'nin çeşitli illerinde sık sık bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Bursa'da bir araya gelen dernek üyelerinin toplantısı kısa süre içerisinde adeta bir mitinge dönüşmüş, yüzlerce vatandaş 'EYT artık çözüm bekliyor' şeklinde slogan atmıştı.