TBMM Başkanı Yıldırım: En Büyüğünü Yapmamız Tesadüf Değil

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Asya Parlamenter Asamblesi 11. Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Yıldırım: En Büyüğünü Yapmamız Tesadüf Değil

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Binali Yıldırım, Asya Parlamenter Asamblesi 11. Genel Kurulu'na katıldı ve burada bir konuşma yaptı.  Toplantının amacının Asya'yı medeniyet merkezi yapma, Asya'nın yeniden dünyanın çekim merkezi haline getirilmesi ve insanlığın umudu olarak görülmesinin sağlanması olduğunu söyleyen Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin dünyadaki en büyük havalimanını tesadüfen yapmadığını söyledi. Dünyadaki gelişim ve değişimin iyi okunmasının sonuçlarının görüldüğünü söyleyen Yıldırım, daha güzel bir dünyada yaşamanın tüm insanların hakkı olduğunu belirtti.

Yıldırım'ın konuşmasında ayrıca şu ifadeler yer aldı:

Parlamenterler olarak hepimize görev düşmektedir. Çatışmaların bölgemize, insanlığa hiçbir faydası yoktur. Yapılması gereken; mevcut sorunları ortadan kaldırmak, parlamenter diplomasiyi etkin kullanarak anlaşmazlıkları, sorunları hükümetlerimizin çözebilmesine katkı sağlamaktır. Osmanlı'nın tarih sahnesinden silinmesiyle bölgede, emperyal hedefler nedeniyle barış, huzur kaçmış, kardeşlik yok olmuştur.BM ve onun etkin kuruluşu güvenlik konseyi, geldiğimiz noktada sadece kurucu ve daimi üyelerin çıkarlarına hizmet etmekten başka bir iş yapmamaktadır. Değişen dünya şartlarına göer mutlaka bir ıslahattan geçmesi şarttır. Sayın Cumhurbaşkanımızın sürekli tekrarladığı Dünya Beşten Büyüktür söyleminin ardında bu vardır.Hiçbir devlet sınırlarına yüksek duvarlar örerek sorunlardan kurtulacağını zannetmesin. Sorunların çözümü, dünyayı bütün olarak ele almaktan geçiyor.