Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne 1146 Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı'na büro memuru alımı, sağlık personeli alımı ve şoför alımı için başvuru süreci başlıyor. Başvurular e-Devlet şifreleriyle OGM'nin kariyer sayfası üzerinden online yapılabilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne 1146 Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne 1146 Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı Yapılacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü'ne 1146 sözleşmeli kamu personeli alımı için başvuru işlemleri başlıyor.

İLKOKUL MEZUNU , ORTAÖĞRETİM MEZUNU, ÖNLİSANS VE LİSANS MEZUNU İŞ HABERLERİ YAYIMLANDI! KADIN-ERKEK DİĞER ADAYLARLA TANIŞMAK VE FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNMAK İÇİN TIKLA.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan resmi duyuruda OGM'nin 1146 kişilik alımıyla ilgili, "Genel Müdürlüğümüz taşra birimlerinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. Maddesinin (B) fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Kararnameye ekli 28.06.2007 tarihli ve 26566 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Esaslar’da yer alan ek 2’inci maddenin (b) fıkrası gereğince “Yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle” Ek-1’de yer alan pozisyonlara Ek-2’de belirtilen mezuniyetlerden toplam 1146 (Bin yüz kırk altı) adet sözleşmeli personel alınacaktır." ifadelerine yer verilmiş, başvuru genel ve özel şartları da ilgili duyuruda yer almıştı.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Resmi duyuruya göre başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki genel şartlara uyması gerekiyor: 

1 - 657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2 - 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

3 - Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

Adaylarda Aranacak Özel Şartlar:

1 - 2018 yılı KPSS (B) grubu olmak üzere KPSSP3, KPSSP93, KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak,

2 - Son müracaat tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak,

3 - Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olanlardan Destek Personeli (Şoför) pozisyonuna başvuranlar için;

- En az C sınıfı ehliyete sahip olmak,

4 - Avukat pozisyonuna başvuranlar için;

- Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,
- Baro kayıt belgesine sahip olmak,

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR VE BAŞVURU TARİHLERİ

Alımlar, mühendis, avukat, biyolog, laborant, tekniker, büro personeli ve şoför unvanları için gerçekleşecek.Başvuru işlemleri 12 Eylül 2019 tarihi itibariyle başlayacak 23 Eylül 2019 tarihine kadar isealim.ogm.gov.tr adresi üzerinden yapılabilecek. Posta yoluyla ya da şahsen başvurular kabul edilmeyecek. Başvuru işleminden önce adayların e-Devlet şifresi edinmesi gerekiyor.