Tarım Bakanlığı'na 10 Bin 551 Memur Alımı TBMM'de

Tarım Bakanlığı 10 bin 551 kamu personeli alımına ait açıklama Şubat'ta gelmiş, kadro talebinin yapıldığı açıklaması da Haziran'da gelmişti. Ama aylar geçti ilan hala yayımlanmadı. Konu TBMM'de soru önergesi oldu.

Tarım Bakanlığı'na 10 Bin 551 Memur Alımı TBMM'de

Tarım ve Orman Bakanlığı 'na 10 bin 551 kamu personeli alımı TBMM'de gündeme geldi.

Seçimlerden önceki Tarım Bakanı Fakıbaba, personel alımları konusunda adeta memur adaylarını görmezden gelmiş ve bakanlığı döneminde hemen hemen hiç memur alımı yapmamıştı. Bakan Fakıbaba, 2018 yılı başında Bakanlık bünyesine 10 bin 551 kamu personeli alımı yapılacağını söylemişti. Bu açıklammanın ardından aylar geçti artık yıl olacak ama hala 3-5 alımdan fazla alım yapılmadı.

İYİ parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk ile CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen Tarım ve Orman Bakanı 'nın yanıtlaması üzerine soru önergesi verdi. Verilen soru önergesinde 10 bin 551 personel alımının ne zaman yapılacağını sordu. 

İsmail Koncul verdiği soru önergesinde şu soruları Bakanlığa yöneltti:

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 10551 kişilik personel alım talebi şuan Devlet Personel Başkanlığında hangi gerekçe ile bekletilmektedir, seçim yatırımı için bir atama bekleyen hayatları ertelenmiş vatandaşları mağdur etmeye gerek var mıdır?

Milli projeler kapsamında istihdam bir zorunluluktur, hem personel ihtiyacı fazla hem de doğuda birçok ilçe personel eksikliği yaşamaktadır, bununla ilgili atamalar ve alımlar hangi tarihte yapılacaktır?

Üreticilerin, veteriner hekimlerin takibine verilmediği takdirde yakın zamanda yaşanan şarbon gibi insan sağlığını da tehdit eden hastalıkların artacağı bir gerçekte Hayvanlar hastalandığında, hastalanan hayvanların kolay ve hızlı bir şekilde veteriner hekimlere ulaştırılması gerekir. Bunları dikkate alıyorsanız veteriner hekim atamaları neden yapılmıyor?

İlan yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını ücretsiz olarak telefonunuza indirin.

Kamubulteni.com  |  Ankara