Suriyelilerle İlgili Flaş Çıkış: Suriyelileri Şehirlere Salmak Yerine, Kendi Ülkelerine...

İYİ Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan, Suriyeli sığınmacıların Türkiye'de şehirlere dağıtılması yerine kendi ülkelerini dönmelerini sağlayacak projelerin üretilmesinin gerekli olduğunu söyledi.  

Suriyelilerle İlgili Flaş Çıkış: Suriyelileri Şehirlere Salmak Yerine, Kendi Ülkelerine...

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Erozan, Türkakım Projesi'nin deniz bölümünün tamamlanmasıyla ilgili düzenlenen törene dair eleştirilerde bulundu. TürkAkım projesinin sadece Rusya tarafından bir başarı olarak görülebileceğini söyleyen Kamil Erozan, Rusya'nın bu proje ile birlikte yeni doğalgaz müşterilerine erişim sağladığını söyledi.

Suriyelilere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Erozan, Almanya'da sokaklardaki bir ilanda, göçmenlerin ülkelerine dönmeleri halinde yapılan sosyal yardımlara 12 ay süreyle ülkelerinde devam edileceğinin vurgulandığını belirterek, "Türkiye olarak biz, barınma merkezlerini kapatıp bu insanları şehirlere saldık. Keşke Suriyeli sığınmacıları şehirlere salmak yerine kendi ülkelerine dönmelerini sağlayacak bir destekte bulunabilseydik. Bunun sıkıntıları başka meselelerle gündeme gelecektir." dedi.