Süresiz Nafakayla İlgili Adalet Bakanı'ndan Açıklama

Adalet Bakanı Abdulhamit gül, yargı paketlerine ilişkin TBMM'de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Süresiz Nafakayla İlgili Adalet Bakanı'ndan Açıklama

Yargı reformunun yeni paketlerinin 2023 yılına kadar devamlı geleceğini söyleyen Gül, yargıya güven konusundaki konular üzerinde tartışıldığını, adım adım faaliyete gçileceğini, 2-3 paketle değil yargıya güvenin artadcağı sonuçların elde edilmesi için sürekli yeni reformların getirileceğini söyledi.

Birinci yargı paketindeki düzenlemeler kapsamında Yargıtay yolunun açılacağına vurgu yapan Abdulhamit Gül, "Bu kapsamda 'Yargıtay yolu açıldı' diye burada hem özgürlükler hem de içtihat birliği anlamında 15 ayrı istinafta farklı kararlar çıkabiliyor icabında. Bu konularla ilgili adımların başlaması, tutuklulukta belli bir azami süre öngörülmesi gibi, çocuk izlem merkezleri.... Bunların hepsi adım adım işte o bardağı dolduracak ve günün sonunda tüm bu reformlar bittiğinde yani iki pakette, üç pakette bitecek bir şey değil, 2023'e kadar sürecek, yargıya güvenin artacağı bir sonuç çıkacak." dedi.

Süresiz nafaka konusuna da değinen Abdulhamit Gül,  nafaka konusunun çok hassas ve önemli bir konu olduğunu, tüm etki ve analizlerinin dikkatli yapılması gerektiğini vurgulayarak, "Bunların hepsi birer öneri ama Meclis takdir edecektir. Meclisin nasıl karar vereceği mühim." ifadelerini kullandı. Yargı paketlerinin sayısına ilişkijn soruya da yanıt veren Abdulhamit Gül, "2023'e kadar, bazıları var ki 3 sene sonra şu anda hazır değil. Onların eylem planı çıkıyor. Hedef olarak bakanlık ne zaman olabileceğini de bir takvime bağlıyor. Hepsi bir anda olacak şey değil." dedi.