Süresiz Nafaka Tepkileri Sonrası Harekete Geçildi! Düzenleme Geliyor

Adalet Bakanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, süresiz nafaka meselesiyle ilgili gelen talepleri değerlendirme ve düzenleme için çalışma başlatacak.

Süresiz Nafaka Tepkileri Sonrası Harekete Geçildi! Düzenleme Geliyor

Boşanma sonucunda yoksulluğa düşen tarafın, yaşı, evlilik süresi, meslek, gelir düzeyi ve mal varlığı kriterlerine göre nafakaya süre sınırı getirilmesi formülü üzerinde durulacak. Boşanma sonucu yoksulluğa düşen eşe süresiz nafaka öngören ve nafaka yükümlüsü diğer eşi mağdur eden uygulama uzun süredir tepki çekiyordu.

Adalet Bakanı Gül ve Aile Bakanı Selçuk, 10 Ekim'de Ankara'da bir araya gelerek, nafaka düzenlemesiyle ilgili fikir alışverişinde bulunup ön değerlendirme yapacak. Süresiz nafaka uygulamasının kaldırılmasına kesin gözle bakılıyor. Gelişmelerden siz değerli ziyaretçilerimizi haberdar etmeyi sürdüreceğiz.

Süresiz Nafakayla ilgili Kamu Bülteni'ne Yüzlerce Mail Gelmişti!

Süresiz nafaka uygulaması çoğu zaman büyük tepki çekecek haberlerle gündeme geliyordu. Geçtiğimiz aylarda daha önce boşandığı eşinden gelen bir mesajı paylaşan Muhammed D. "Eski eşim bir erkekle nikahsız yaşıyor, bense onların masraflarını karşılıyorum, bu durumdan gerçekten sıkıldım. Devletimiz bu tür konuları incelemeli..." demişti.

Konuyla ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA