Süresiz Nafaka Düzenlemesiyle İlgili Yeni Çağrı

Süresiz nafaka mağdurları Yenikapı miting alanında bir araya geldi. Burada hükümetten beklentilerini dile getiren Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu üyeleri, üzerlerinde "'Süresiz Nafaka Zulüm, Çocuk İcrası İnsanlık Suçu' , 'Süresiz Nafaka yeni başlangıçlara engel' , 'Nafakaya acil ve adil düzenleme yapılmalı" yazılı pankartlar taşıdı.

Süresiz Nafaka Düzenlemesiyle İlgili Yeni Çağrı

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu üyeleri, süresiz nafakaya adil düzenleme ve çocukların icra yoluyla görülmesi uygulamasına yönelik düzenleme taleplerini sürdürüyor. Yenikapı Miting alanında buluşan süresiz nafaka mağdurları platformu üyeleri, 'Süresiz Nafaka Zulüm, Çocuk İcrası İnsanlık Suçu' , 'Süresiz Nafaka yeni başlangıçlara engel' , 'Nafakaya acil ve adil düzenleme yapılmalı' şeklinde dövizler taşırken, platform sözcülerinden İlhan Engincan, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, işsiz ve herhangi bir geliri olmayan erkeklerin , boşanma esnasında tam kusurlu bulunan çalışan eşine tedbir nafakası ödemesi gerektiğine hükmedildiğini hatırlatarak, "Alınan karar insani anlamda hem adil olmayan hem de vicdanları yaralayan bir karardır" dedi.

Platform üyelerinin talepleri arasında, kısa süreli evlilikler neticesinde nafaka süresinin en fazla 1 sene olması, uzun süreli evliliklerde nafaka süresinin 3 yıl olması, mesleği olmayan nafaka alacaklılarına İŞKUR tarafından iş sağlanması ve meslek edindirilmesi, çocuk icra uygulamasının kaldırılması gibi talepler de yer alıyor.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika ghelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA