Süresiz Nafaka Düzenlemesi İçin Önemli Açıklama

Nafaka düzenlemesi ve icra ile alınan çocuklarla ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada düzenlemenin ikinci yargı paketinde olacağına yer verildi.

Süresiz Nafaka Düzenlemesi İçin Önemli Açıklama

Nafaka düzenlemesi ile ilgili son dakika açıklaması.

On binlerce kişi ,, nafakada yapılacak düzenlemeyi bekliyor. Yeni Şafak, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın nafaka düzenlemesine ilişkin açıklamasını aktardı. Erdoğan açıklamasında nafaka düzenlemesinin ikinci pakette olacağını söyledi. Nafaka düzenlemesinin yanı sıra çocuk icrası da söz konusu pakette olacak.

Erdoğan, nafaka ödemelerine bir düzenleme getirileceğini, icra için de çocuk teslim merkezlerinin kurulması yönünde çalışma yürüttüklerini söyledi.

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Sözcüsü Mesut Özcan, nafaka düzenlemesi ile ilgili  yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Yeni nafaka ödeme sisteminde alt-üst sınır yasalarla belirlenmeli. Nafaka alacaklısının nafaka aldığı süre içerisinde, mesleki eğitim kursunda eğitim alması ve sonrasında İŞKUR'a müracaatın zorunlu tutulması gerektiğini düşünüyoruz. Boşanma davalarının uzun sürmesi sebebiyle, yıllarca tedbir nafakası ödemek zorunda kalıyoruz. Bu davaların en geç 450 gün içinde sonuçlandırılmasını, tedbir nafakasının, süreli nafaka düzenlemesi kapsamında süreye dahil edilmesini istiyoruz. En çok can yakan uygulama ise üç ay tazyik hapsi. Nafaka yükümlülüğünü yerine getirmeyen 25 bin kişi, bu sebeple cezaevine girdi. İnsanlık dışı bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmeli."

İlk yargı paketi geçtiğimiz hafta meclisten geçti. İlk paketin geçmesinin ardından ikinci paket için çalışmalar başladı. Önümüzdeki hafta süreç için detaylı açıklama gelecek. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA