Soylu Açıkladı: EGM ve Jandarma'ya Trafik Personeli Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Jandarma ve EGM bünyesine trafik personeli alımı konusuna değindi ve yeni alımlar olacağını söyledi.

Soylu Açıkladı: EGM ve Jandarma'ya Trafik Personeli Alımı Yapılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında yeni trafik polisi alımı yapılacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul 'da düzenlenen Trafik Motosikletleri Teslim Töreni 'ne katıldı. Bu törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yeni polis ve jandarma alımlarına değindi. 

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aralık ayında 6 binden fazla polisn mezun olacağını, mezun olacak bu polislerin 1500 'üne yakının trafik polisi olarak çalıştırılacağını söyledi. Buna ek olarak yeni trafik polisi alımlarının yaılacağını söyleyen Bakan Soylu, personel sayısını sürekli olarak arttıracaklarını söyledi. Öte yandna yeni POMEM alımında da adayların çoğu trafiğe aktarılacak.

TRAFİK POLİSİ ALIMI NASIL OLUR?

Direk trafik polisi alımı yoktur. POMEM, PMYO ve PAEM polsi alımları ile istihdam edilen polisler, eğitimlerini sona erdirmelerinin ardından şubelere dağıtılmaktadır. Bu dağılımda çoğu polis Trafik şubesinde göreve başlamaktadır. 

JANDARMA TRAFİK PERSONELİ ALIMI

Polis alımlarının yanı sıra Jandarma 'ya da trafik personeli alımı yaptıklarını söyleyen Bakan Soylu, 2016 da bu sayının 2700 civarında olduğunu, 2018 itibariyle bu sayının 4918 'e çıkarıldıuğını söyledi.

2019 yılında Jandarma 'nın profesyonelleşmesi yolunda Jandarma'ya trafik personeli alımı yapılmaya devam edilecek. Sayı daha da arttırılacak.

Jandarma bünyesinde trafik personeli olan personeller, genellikle uzman erbaşlardır. Asayiş ve komando uzman erbaşlar, görevli oldukları bölgelerde trafik denetimleri yaparlar. Jandarma bünyesinde uzman erbaş olan adaylar, meslek içinde trafik birimine verilmektedir. Jandarma'ya da direk trafik personelil alımı olmamaktadır.

İLANLAR YAYIMLANDIĞI ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android uygulamamızı ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

İOS uygulamasını ücretsiz indirmek için >>>> TIKLAYIN

Kamubulteni.com  |  Ankara