Son Dakika: MİT Yusuf Nazik'i Paketledi

Yurt dışında yaşayan terör suçlularına bir bir operasyon düzenleyen ve nokta operasyonlarla hainleri yakalayan MİT, bir haini daha yakaladı.

Son Dakika: MİT Yusuf Nazik'i Paketledi

Son dakika haberi: Yusuf Nazik yakalandı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre, geçtiğimiz 2013 yılında Hatay 'ın Reyhanlı İlçesi 'nde gerçekleşen ve 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı hain saldırıyı düzenleyen, militanları yönlendiren ve Suriye istihbaratı ile militanlar arasında irtibatı sağlayan Yusuf Nazil, MİT tarafından düzenlenen operasyonla yakalandı.

MİT tarafından düzenlenen nokta operasyonda Nazik'in Suriye 'nin Lazkiye kentinde olduğu öğrenildi. Aranan teröristler kısmında mavi kategoride bulunan ve Reyhanlı hain saldırısını düzenleyen Nazik, yakalanmasının ardından güvenli yollarla Türkiye'ye getirildi ve sorguya alındı.

İTİRAF ETTİ

MİT tarafından paketlenen ve Türkiye'ye getirilip sorguya alınan Yusuf Nazik, sorgusunda Suriye istihbarat birimlerinden talimat aldığını ve aldığı bu talimatla Türkiye'de eylem yapmak için arayışlara girdiğini söyledi. Nazik, verdiği sorgusunda patlayıcıyı Suriye'den Türkiye'ye kendisinin soktuğunu, iki transit tipi minibüs temin ederek patlayıcıları araçlara yerleştirdiğini söyledi.

Edinilen bilgilere göre Reyhanlı saldırısında parmağı olduğu bilinen Mukaveme Suriye lideri Mihraç Ural hakkında da Yusuf Nazik 'in detaylı bilgi verdiğini söyledi. Nazik ifadesinde diğer firari sanıklara teslim olmaları için çağrıda bulundu.

Antakya doğumlu olduğunu söyleyen Nzazik, ailesi hakkında bilgi verdi ve Reyhanlı'daki hain saldırıyı arkadaşları ile birlikte düzenlediğini söyledi.

Hain saldırı için emri Suriye istihbaratından aldığını söyleyen Nazik şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye devletinden kaçamadım, pişmanım. Beni Suriye’den yakalayıp getirdiler. Suriye’deki arkadaşlarıma sesleniyorum, yol yakınken dönün, Türk devleti bize sahip çıkar, kendi devletimiz bize sahip çıkar. Suriye devletine de sesleniyorum, Türkiye devleti çok büyüktür bunun hesabını elbet sizden soracak."

MİT, sınır dışı operasyonlarla terör suçlularını paketleyerek Türkiye 'ye getirmeye devam ediyor.

Kamubulteni.com | Ankara