Son Dakika 'Mahkum Affı' Açıklaması: Af Düzenlemesi Teklifini Meclise Verdik

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkumlara şartlı ceza indirimi ile ilgili TBMM'ye kanun teklifi verdiklerini, söz konusu af teklifinin TBMM Adalet Komisyonunda görüşülmesini beklediklerini söyledi.

Son Dakika 'Mahkum Affı' Açıklaması: Af Düzenlemesi Teklifini Meclise Verdik

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "MHP olarak af yasası ile ilgili teklifi Meclise verdik. Mecliste Adalet Komisyonunda görüşülmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda MHP Milletvekili Bülent Karataş, mahkum affı ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Karataş, cezaevlerinde 235 gariban olduğunu söylemiş, terörden tutuklular için gayret gösterilmesi yerine bu insanlarla uğraşılması gerektiğini, cezaevlerinde FETÖ'cü ve PKK'lı tehlikesi olduğunu, isyan çıkabileceğini söylemişti.

Karataş, "Bu teröristler 2 kişilik-3 kişilik yerlerde tutuluyor. Kader kurbanı olan suçluların koğuşuna birer ajanlarını gönderiyor, bu teröristler ve onlar orada fitne yayıyorlar. Cezaevleri, Afrin'de atılan bombalardan daha tehlikeli bir hâl alıyor. İç barışa katkı sağlamak, toplumsal kucaklaşmayı sağlamlaştırmak; cezaevlerinde birikmeleri sadeleştirmek, FETÖ'cü hâkim ve savcıların tahribatını gidermektir." demişti.