Son Dakika: Kahreden Detay ! Hulusi Akar Sancaktepe'deki Kazayla İlgili Açıklama yaptı

Son Dakika... Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Sancaktepe Fırtına Sokak'taki askeri helikopter kazasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

Son Dakika: Kahreden Detay ! Hulusi Akar Sancaktepe'deki Kazayla İlgili Açıklama yaptı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sancaktepe'de meydana gelen askeri helikopter kazasına ilişkin bölgedeki ilk incelemesinin ardından açıklama yaptı. Bölgenin 1. Ordu Komutanlığı'nın hava meydanına çok yakın olduğunu, burada sık sık eğitim uçuşları yapıldığını söyleyen Milli Savunma Bakanı, sabah saatlerinde eğitim uçuşu için kalkan helikopterle bir süre sonra irtibatın kesildiğini söyledi.

Akar, "Buradaki arkadaşlarımız düzenli bir şekilde eğitim faaliyetlerini sürdürmekteler. Bugün sabah 10.32'de iki subay, 2 astsubay ve bir uzman çavuşumuz eğitim faaliyetlerine başlamışlardır. Malesef saat 11.02'de helikopterle iletişim kesilmiştir. Bu kaza sonucunda 2 kahraman subay, 2 kahraman astsubayımız şehit olmuştur. Şu anda uzman çavuşumuz yoğun bakımda, ameliyatı yapılmaktadır. Bu kahraman pilotlarımız, bu kahraman havacı personelimiz şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirme çabasına girmişlerdir. Bunu da kimseye zarar vermemek için gerçekleştirmek için büyük çaba gerçekleştirmiş, bunu da sağlamışlardır. Bu çerçevede adli ve idari soruşturma sürmektedir. İlgili tüm makamlar soruşturmalarını sürdürüyor. Şehitlerimize Allah'dan rahmet diliyorum, yaralı arkadaşımıza acil şifalar diliyorum. Hepimize geçmiş oslun." dedi.