Son Dakika Haberi: Mahkumlara Af Tarihi İçin Kritik Açıklama

Mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklaması ve süreç hakkında kritik bilgiler geldi. Metin Feyzioğlu 'nun açıklaması ve TBMM gündeminde son durum haberimizde. İşte af ile ilgili son bilgiler.

Son Dakika Haberi: Mahkumlara Af Tarihi İçin Kritik Açıklama

Metin Feyzioğlu 'ndan mahkumlara af açıklaması.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. Feyzioğlu yaptığı açıklamada infaz sistemini düzenlemeye yönellik taslağın hemen hemen hazır olduğunu dile getirdi.

Uyuşturucu ile cinsel istismar suçlarıyla ilgili hassasiyetlerini daha önce de dile getirdiklerini söyleyen Feyzioğlu, bu düzenlemenin af değil deneteimli serbestlik süresini daha öne çekmek için bir düzenleme olduğunu söyledi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bunları istisna tutan bir düzenleme gelirse ihtiyaç vardır. " dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bu, af değil, denetimli serbestlik süresinin daha erkene çekilmesi olacak.  Cezaların caydırıcılığını, kamu düzenini bozmayacak bir düzenleme gelmek zorunda."

Ceza indirimi ile ilgili vatandaşlarda bir beklenti oluştuğunu söyleyen Feyzioğlu , "Umuyorum, diliyorum bütçe maratonuna girmeden önce bu çıkar. Vatandaşlarda beklenti büyük."  dedi.

BÜTÇE GÖRÜŞMELERİ NE ZAMAN?

Bütçe  görüşmeleri TBMM Plan Bütçe Komisyonu 'nda devam ediyor. 29 Kasım günü yapılacak son görüşmenin ardından bütçe genel kurula sevk edilecek. Eğer 2. Yargı paketi , bütçeden önce meclise gelirse Aralık ayı sonunda ceza indirimi çıkabilir. 

Ancak bütçenin öne alınması durumunda ceza indirimi yeni yıla kalabilir. 

Bununla ilgili gelişmeleri kamubulteni.com olarak anbean takip edeceğiz. Bildirimle gelişmelerden haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

TALEPLERİNİZİ HABER YAPALIM

Haber yapmamızı istediğiniz af hakkındaki taleplerinizi bize gönderin >> TIKLA MESAJ AT