Son Dakika: FETÖ'nün Yeni Şifreli Telefon Programı Tespit Edildi

Son dakika haberi: Terör örgütü FETÖ 'ye yönelik devam eden operasyonlarda örgütün yeni şifreli haberleşme programı çözüldü.

Son Dakika: FETÖ'nün Yeni Şifreli Telefon Programı Tespit Edildi

Son dakika: FETÖ 'nün yeni şifreli programı ortaya çıktı.

Fethullahçı Terör Örgütü ’nün yeni yapılanmasını ilk kez tespit eden ve çökerten Çorum polisi, bölücü örgütün yeni haberleşme programını da deşifre etti. 

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından , terör örgütüne yönelik devam eden  soruşturma kapsamında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince Çorum, Ankara ve İzmir’de çok sayıda adrese eş zamanlı şekilde operasyonlar düzenledi ve düzenlenen operasyonlarda birçok kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü FETÖ üyeliğinden gözaltına alınan bu kişilerin üzerinde ve evlerinde yapılan atamalarda dijital materyallere el konuldu. Operasyonda ele geçirilen telefonları inceleme altına alan polis ekipleri, örgüt üyelerinin “Justnote” adlı programla kendi aralarında haberleştiklerini ortaya çıkardı.

YAZILIMI ALMANYA 'DA YAPILDI

Bugüne kadar toplamda 120 telefona yüklendiği tespit edilen yeni haberleşme programının yazılımının Almanya ’da yapıldığı öğrenildi.

Türkiye’de kullanılmayan şifreli gizli program “Justnote” bilgisayardan yüklenmiyor ve özel program gerektiriyor. Mesajlar okunduğu zaman ise otomatik olarak siliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA