Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkon Konuşması

Son Dakika: AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel merkezinde balkon konuşmasını gerçekleştiriyor.

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Balkon Konuşması

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel merkezinde balkon konuşmasını gerçekleştiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları : 

Aziz Milletim, sevgili Ankaralılar, değerli kardeşlerim, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Sevginiz, muhabbetiniz, desteğiniz, kardeşliğiniz için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları , dava arkadaşları, mücadele arkadaşları verdiği için hamdediyorum.  Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Biz sadece rabbimizin önünde rükuda ve secdede eğiliriz. Başka bir yerde asla. Siyasi hayatımız boyunca, davamıza ve milletimize hizmet dışında bir gaye taşımadık. Milli iradenin üstünde bir güç tanımadık. Milletimiz 1994 yılındaki belediye başkanlığımızdan beri, girdiğimiz her mücadelede yanımızda oldu. 

Kardeşlerim AK Parti olarak, 3 Kasım 2002 seçimden bu yana kadar, tüm milletvekili, cumhurbaşkanlığı, mahalli idareler seçimlerinden bizi hep birinci olarak çıkartan milletimin her bir ferdine şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz bugün bizi 15'inci defa bizi sandıkta birinci yaptı. AK Parti olarak tek başımıza, veya cumhur ittifakıyla beraber seçime girdiğimiz yerlerde 16 büyükşehir, 24 il, 538 ilçe, 200 belde olmak üzere toplamda 778 belediye başkanlığı kazandık. Bu da ülkemizdeki belediyelerin yüzde 56'sının AK Parti tarafından yönetileceği anlamına geliyor. Bazıları kendini, darı ambarında sanıyor. Şunu bilmeleri lazım, 4.5 yıl bu kardeşiniz Cumhurbaşkanı mı, AK Parti iktidar mı, dolayısıyla Cumhur ittifakı olarak parlementoda mıyız, bu yolda nasıl şu ana kadar geldiysek, yine bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Cumhur ittifakının oy oranı , 24 Haziran seçimlerine yakın bir seviyededir. Hem AK Parti hem MHP olarak kurduğumuz Cumhur ittifakını sandıkta birinci yapan milletimize şükranlarımızı sunuyorum. MHP Genel Başkanı Sn. Bahçeli ve bu partiye gönül veren tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Çok önemli bir konuyu özellikle ifade ediyorum. Beka meselesi konusundaki hassasiyetimize sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza, özellikle kürt kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Güneydoğu Anadolu bölgemizin seçim sonuçları, kürt kardeşlerimizin kendi iradelerini pazarlık masasına sürenlere verdiği çok önemli bir derstir.

ANKARA VE İSTANBUL'DAKİ SON DURUM

Demokrasinin ilk basamağı olarka gördüğüm, mahalle ve köylerimizde seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Bu seçimde arzu ettiğimiz neticeleri alamadığımız yerlerdeki sonucun tek sebebinin milletimize yeterince kendimizi anlatamamış, gönüllere yeterince girememiş olmamız olarak görüyorum. Sadece 50 günlük kampanya döneminde, 59 il , 43 ilçe mitingi, 9 televizyon ve sosyal medya programıyla milletimize kendimizi ifade etmenin gayreti içerisinde olduk. Eksiklerimiz varsa bunları düzeltmek boynumuzun borcudur. Bunu halkımızda aramayız, milletimizde arayamayız.

YARIN SABAHTAN İTİBAREN, EKSİKLERİMİZİ TESPİT VE TELAFİ ÇALIŞMALARINA BAŞLIYORUZ

Yarın sabahdan itibaren, eksiklerimizi tespit ve telafinin çalışmalarına başlıyoruz. YSK neticeleri açıklayacak, YSK açıkladığı zaman, açıklayacağı ana kadar itirazlarımız varsa bunları yapacağız. Netice alır ya da almayız. Kardeşlerimiz şunu unutmayın her olanda hayır vardır. Demokrasi mücadelesi budur. Ankara'da ilçelerin çoğu AK Parti'de, Cumhur ittifakında, Şu anda İstanbul'da buraya hareket ettiğim anda çoğu Cumhur ittifakında ya da başa baş. Bu ne demektir, yine halkımız büyükşehiri belediye başkanı olarak verse dahi, ilçeleri AK Partiye vermiş. Bunların üzerinde duracağız. İyi çalışacağız, milletimizle aramızdaki kalpten kalbe giden yolu açanlardan hesap sormak da dahi gereken gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Biz siyaseti milletle inatlaşma, milleti küçültme olarak değil, ülkeye en iyi hizmeti getirme aracı olarak görüyoruz. İçinde milletin olmadığı bir siyasetin sonu faşizme, diktatörlüğe ,zulme çıkar. Bugüne kadar attığımız her adımda, milletimizin rızası ve desteğini aradık. Bundan sonra da aynı şekilde yola devam edeceğiz.

4.5 YIL SEÇİM YOK, ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE ÇALIŞMALARIMIZA ODAKLANACAĞIZ

Hayatın bir gerçeği olan değişimin sürekliliğini öncelikle kendi içimizde gerçekleştirmeden ülkemizi aynı istikamete yönlendiremeyiz. Önümüzdeki dönem partimiz ve milletimiz için daha hayırlı bir dönem olacaktır. 4.5 yıl seçim yok. Hem ulusal, hem uluslaraası bazda çalışmalarımıza odaklanacağız. Önümüzdeki bu uzun dönemi en verimli şekilde değerlendirmeye gayret edeceğiz. Kiminle, milletimle, sizlerle beraber. Ülkemizin çözüm bekleyen tüm meselelerini reformlu bir anlayışla , hal yoluna koymanın mücadelesini vereceğiz.

Ekonomide ülkemiz ve milletimizi teslim almaya çalışan saldırıların önünü kestik. Yapısal reformlarla daha dinamik bir ekonomiyi inşa edeceğiz. İstihdam seferberliği ile insanlarımızın aşına, işine göz koyanların önüne geçeceğiz. Yalan yanlış vaatlerde bulunanlar buyursunlar bakalım nasıl yönetecekler.

ÜLKEMİZDEKİ SIĞINMACILARIN YURTLARINA DÖNEBİLMELERİNİ SAĞLAYACAĞIZ

Göreceğiz, 2023 hedeflerimize ulaşana kadar devam eden bu süreçte, önceliğimiz ekonomimizi güçlendirmek. istihdamı arttırmak. Milli güvenliğimizle ilgili çalışmalarımızı da başarıya ulaştıracağımız bir döneme giriyoruz. Suriye sınırı boyunca kurulan tuzağı kısmen bozmuştuk. Şimdi hedefimiz Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmaları bozarak. Ülkemizdeki sığınmacıların yurtlarına dönebilmelerini sağlayacağız.

KÜSME, KIRILMA YOK

Sakın ha küsmek, kırılmak, biz bu neticeyi beklemiyorduk. Yüzde 52 oy almış bir partimiz var. Bu seçimin 1. Partisi AK Parti. Diğerleri düşünsün. Bizim düşünmeye bu noktada herhangi bir şey yok. Biz daha ileri diyoruz. Bunun için de bu seçimde nerede, ne tür eksiğimiz var, bunları telafi ederek daha başka çalışma esaslarıyla inşallah yolumuza devam edeceğiz. Bu soğuk gece vaktinde bizi sevgi, muhabbetle bağrınıza bastığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekrar rabbime hamdediyorum, Ya Rab bana böyle yol arkadaşları lütfettiğin için sana ne kadar şükretsem azdır.