Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir Gece Ansızın Gelebiliriz" Demiştik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.   Fırat'ın doğusuna operasyon başlıyor.

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bir Gece Ansızın Gelebiliriz" Demiştik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan ziyareti öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Fırat'ın doğusundaki operasyona ilişkin açıklamalar: 

Şimdi değerli arkadaşlar bu konuyla ilgili olarak, akşamki görüşmemizden sonra, bölgede Sn. Başkanın (Trump) ifade ettiği gibi çekilme olayı başladı. Buradaki karşılıklı muhattaplar çalışmalarını yürütüyorlar, yürütecekler. Bu yeni bir şey değil. Sn. Trump, bunla ilgili talimatını vermişti, çekilmeyi emretmişti. Fakat gecikti. Gecikmeye rağmen, ABD'li heyet ile bizim heyetimiz görüşmelerimizi yaptılar. Dün akşamki görüşmelerin ardından bu görüşme de aynı kararlılıkla devam edecek. Verilmiş bir kararımız var. Bir gece ansızın gelebiliriz demiştik. Bu kararlılığımızı devam ettiriyoruz. Terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerini daha fazla kabullenmemiz mümkün değil. 

DEAŞLILARIN AKIBETİ

Abartılı rakamlar (10 bin) var. Şu an orada cezaevinde olanlar var. AB, Fransa gibi buranın vatandaşı deaşlılar var. Bunların kontrolünü kendi elimizde tutamayız, arttık yetti diyorlar. Bu konuda ne yapabiliriz, çalışmalar , adımlar atabiliriz. Bakacağız. Ne gibi adımlar atalım ki, buradaki DEAŞ'lıları buradan süratle derdest edelim. 

Önümüzdeki ayın ilk haftasında görüşme yapacağız. (Trump ile) F-35 meselesi de gündeme gelecektir.