Son Dakika: CHP'den 'Türkçe Ezan' Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, CHP'nin gündeminde ezan ya da ezanın hangi dille okunması gerektiğine yönelik bir tartışma olmadığını söyledi.

Son Dakika: CHP'den 'Türkçe Ezan' Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, CHP'nin gündeminde ezan ya da ezanın hangi dille okunması gerektiğine yönelik bir tartışma olmadığını, CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın Türkçe ezan açıklamalarının kendi görüşleri olduğunu söyledi.

Çeviköz, "Bir milletvekilimizin şahsi görüşlerinden ibarettir. Onun şahsi görüşleri üzerinden CHP'ye eleştiri yöneltilmesi ve bunu fırsat bilerek CHP'nin, sanki 'tek partili rejime tekrar geri dönmek istiyormuşçasına bir özlem içinde olduğu' vurgularının yapılması fevkalade yanlıştır." şeklinde konuştu. Partisinin milletvekilleriyle TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Çeviköz, AB üyeliğiyle ilgili, "AB'ye tam üyelik CHP için Türkiye'nin çağdaşlaşma azminin ihmal edilemez bir unsurudur. AKP için AB üyelik konusu bugün mültecilerin hayatları üzerinden yapılan ucuz bir ekonomik pazarlığa dönmüştür. Türkiye-AB ilişkilerinin tamamen sona ermesi Türkiye'nin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmasını ve çağdaşlaşmasını savunan geniş halk kitlelerini, otoriter tek adam rejimi karşısında yalnız bırakacaktır. AB'den tamamen uzaklaşan bu rejim de halkımıza yönelik baskıyı artıracaktır." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA