Son Dakika: Ankara'daki Tren Kazasından Bir Acı Haber Daha

Son dakika haberi: Ankara 'daki tren kazasından bir acı haber daha geldi. Yapılan son dakika açıklamasında hayatını kaybedenlerin sayısının 7 'ye yükseldiği bildirildi.

Son Dakika: Ankara'daki Tren Kazasından Bir Acı Haber Daha

Son dakika haberi: Ankara 'daki feci tren kazasında bilanço yükseldi. 

Vali Vasip Şahin yaptığı ilk açıklamada 4 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu açıklamanın ardından bir son dakika bilgisi daha geldi ve hayatını kaybedenlerin sayısının 7 'ye yükseldiği bildirildi.

Ankara Yenimahalle'de Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kazada çok sayıda yaralı var. Olay yerinde bir üst geçitte de çökme meydana geldi. Üst geçidin bazı kısımlarının Yüksek Hızlı Trenin üzerine çöktüğü belirtildi.

Yapılan son açıklamada makinistle birlikte 7 kişinin hayatını kaybettiği, 3'ü ağır 46 kişinin yaralandığı belirtildi.

KAZA 10 DAKİKA SONRA OLDU

Uzmanlar, kazanın YHT'nin Ankara Garı’ndan hareket etmesinin ardından, 10 kilometre sonra Marşandiz Tren İstasyonu’na geldiğinde bu kazayı yaptığına dikkati çekerken, duracağı durağa ise yine yaklaşık 9 kilometre mesafede olduğu için trenin saatlik 250 kilometre hıza ulaşmasının mümkün olmadığı, bu kazayı henüz 90-100 kilometre hıza ulaştığında yapmış olabileceğini belirtti.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Ulaştırma Bakanı da yaşanan feci kaza sonrası hemen olay yerine gitti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaşanan feci kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." i

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi.

Kamubulteni.com  | Ankara