Skandal Sözlerle Gündeme Gelmişti! Harran Üniversitesi Rektörü İstifa Etti

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Skandal Sözlerle Gündeme Gelmişti! Harran Üniversitesi Rektörü İstifa Etti

Taşaltın, tarafından yapılan yazılan açıklamada, göreve geldiği 2015 yılından bu yana , büyük bir özveri ve gayretle çalıştığını, Şanlıurfa ve üniversitesi için hizmet etmeye çalıştığını öne sürerken, bu süreçte zorluklarla mücadele etmek durumunda kaldığını ve :D her zaman milletin menfaatlerini ön planda tutmayı şiar edindiğini öne sürdü.

Taşaltın "Lakin gelinen noktada özel bir televizyon programında yaptığım şahsi konuşmalarım maalesef çarpıtılarak, kamuoyunda Sayın Cumhurbaşkanımızı yıpratmak üzere kullanılmaya kalkışılmıştır. Bu nedenle üniversitemi ve Cumhurbaşkanlığı makamını yıpratmamak için rektörlük görevimden ayrılıyorum. Detaylı açıklamayı daha sonra yapacağım." ifadelerini kullandı.  YÖK'ten yapılan resmi açıklamada ise konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi : 

Bu vesileyle akademi camiamızdaki bütün değerli hocalarımızın ve bilhassa karar alma mevkilerinde bulunan sayın idarecilerimizin söz ve fiillerinin ölçülü, makul, ilmi çerçevede ve toplumun hassasiyetlerini gözetir şekilde olmasına azami dikkat göstermelerinin ehemmiyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.