Skandal İhale: Fatura Kestiler Ama Malzemeler Hiç Üniversiteye Gelmedi

Son dakika haberi: Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde skandal meydana geldi. İhale ile verilen malzemelere fatura kesildi ama malzemeler üniversiteye hiç gelmedi.

Skandal İhale: Fatura Kestiler Ama Malzemeler Hiç Üniversiteye Gelmedi

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde skandal olay !!

Diş Hekimliği Fakültesi ve Deney Hayvanları Binası 'na Klima ve Havalandırma Tesisatı Malzemeleri Alım İşi için bir ihale düzenlendi. Düzenlenen ihalede ise iddialara göre skandala imza atıldı. 

Yeni Asır 'dan Erhan Gülenç 'in bugün kaleme aldığı yazısında , değeri onbinlerce TL tutan malzemeler teslim alınıp fakülteye ve Deney Hayvanları Binası'na getirilmesi gerekiyordu. Ancak malzemeler fatura edildi ama o malzemeler hiç üniversiteye getirilmemiş. Üniversitenin 2017 yılı hesaplarını inceleyen Sayıştay denetçileri, ihalede alınan 24 parça malzemeyi görmek istedi.

28 Şubat günü, Fakülte ve Deney Hayvanları Binası 'na gidip sayım yapmak isteyen denetçiler, büyük şokla karşılaştı.  Kağıt üzerinde alındı gösterilip, parası ödenen malzemeler, fakülte ve binaya hiç getirilmemiş.

Malzemelerin akıbetiyle ilgili, personel ve görevliler hakkında Sayıştay Denetçileri tarafından soruşturma başlatıldı.

CEVAP VERİLDİ

Ege Üniversitesi yetkilileri, yaşanan skandal ile ilgili Sayıştay 'a verdikleri cevapta, üniversitenin makine teçhizat alımlarına ilişkin ödeneklerin bütçe tekniği açısından İdari Mali İşler Daire Başkanlığı altında ödenekleştirildiğine yer verdi.  Birimlerden gelen taleplere göre ihaleye çıkıldığı, ihale sonuçlandıktan sonra mal veya malzeme tesliminin doğrudan ilgili birime ve teknik personele yapıldığına yer verildi.

Üniversitenin Sayıştay 'a verdiği cevabında, şu ifadelere yer verildi:

"Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı'nca İdari Mali İşler Daire Başkanlığı'na gönderilen teslim tutanağı ve muayene kabul komisyon raporunda mal ve malzemelerin teslim alındığı belirtiliyor"

Kamubulteni.com  | Ankara