Size de Borç Çıkabilir: TELSİM Hat Kullananlar Dikkat

On binlerce kişiyi ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. TELSİM yıllar önce TMSF 'ye devredilmişti. Yıllar önce bu GSM şirketinin hattını kullanan ve borcu olanlar aranmaya başladı.

Size de Borç Çıkabilir: TELSİM Hat Kullananlar Dikkat

Vatandaşlara son dakika uyarısı.

TELSİM bilindiği üzere yıllar önce Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu 'na devredildi. YMSF 'ye devredilmesinin ardından TELSİM 'den bir son dakika haberi geldi. TMSF , birçok kişiye borç çıkardı ve birçok vatandaş son günlerde  borç için arandı. 

Gazete Duvar 'dan Hacı Bişkin 'in kaleme aldığı yazısında TELSİM 'in borçlarının TMSF tarafından bir hukuk bürosuna verildiği bildirildi. Hukuk bürosu ise TMSF tarafındna adı verilen kişileri tek tek arayıp borçların geri ödenmesini , yoksa haciz işlemlerin in başlatılacağını söyledi. Ancak binlerce kişi borçlarının olmadığını söyleyerek tepki gösterdi. 

Borçlar Hukuku alanında uzman olan Avukat Muharrem Akyol konu ile ilgili yaptığı açıklamada borcu olmayan bazı kişilerin isim benzerliği nedeniyle arandığını söyledi. 

HİÇ TELSİM HAT KULLANMADI AMA BORCU ÇIKTI

Bir şikayet sitesine dertlerini yazan vatandaşlar, daha önce hiç telsim kullanmamasına rağmen kendisine de borç çıkarıldığını ifade etti. Söz konusu şikayetler arasında 'taciz edildiğini' söyleyen de, hapis cezasıyla korkutulduğunu öne süren de var.

Baız şikayetler şu şekilde;

"Fi tarihinden kalma bir borcum olduğunu ve borcumun ödenmesi gerektiğini, ödemezsem bugünün son olduğunu ve cebri icra yoluyla tahsil edeceklerini söylüyorlar. Bunu ortalama 6 aydır devam ettiriyorlar... Bakalım daha önce de emsal teşkil eden davalar var. Borcun varlığını kanıtlayamayıp nasıl tahsil edeceksiniz! Hodri meydan!"

"Küresel Hukuk Bürosu 2000 yılında bırakın Telsim hattı cep telefonumuz bile yoktu 19 yıl sonra 3 bin 962 TL gibi bir borç annemin adına çıkardılar. Nasıl olduysa kardeşimi arayıp da bilgi verdiler."

"Küresel Hukuk Bürosu 2001 yılında sadece 2-3 ay kullanmış olduğum Telsim kontörlü hatta nasıl oluyor da borç çıkarıyorsunuz? Telefonuma taciz tehdit dolu mesajları hangi hakla atabiliyorsunuz. Sizler bizleri saf mı görüyorsunuz. Gönderin bakalım icra takip yazınızı bekliyorum. Hukuksal karşılığını mutlaka göreceksiniz."

HUKUK BÜROSU 'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Küresel Hukuk Bürosu ise TMSF 'den kendilerine gelen talimata göre hareket ettiklerini , işlerini yaptıklarını söyledi. Büro avukatlarından Selin Çakır, borçların tahsilinin TMSF tarafından istendiğini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Telsim TMSF'ye devredildikten sonra borcu olanların dosyasını bize gönderdi. İnsanlar Telsim'den kalan borçları ödememek için 'böyle bir hat kullanmadım' diyor. Fakat daha sonra araştırdığında böyle bir hattı kullandığı ve borcu olduğu ortaya çıkınca, 'unutmuşum' diyebiliyor. İnsanları aradığımızda bize bağırıp hakaret ediyorlar. Zaman aşımı var diyorlar. Zaman aşımıyla ilgili mahkemenin bir kararı var. 20 yıl sonra zaman aşımı olabiliyor. Borçlarını kapatmadan bizi sıkıştırıyorlar. Yaptığımızda bir hukuksuzluk yok. İşimizi yapıyoruz. Eğer insanlar böyle bir borçlarının olmadığını düşünüyorlarsa bulundukları bölgedeki tüketici hakem heyetlerine başvursunlar. Karalamayla veyahut hakaretle bu borçları kapatamazlar."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA