Silah Almak İsteyenler Dikkat! Kanun Değişti

Gümrük Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle ateşli silah taşıma ya da bulundurma iznine dair hükümlerde düzenlemeye gidildi. Aile içi şiddet sonrası haklarında tedbir kararı verilenlerin silahlarına el konulacak.

Silah Almak İsteyenler Dikkat! Kanun Değişti

AK Partili milletvekillerinin imzasını taşıyan Gümrük Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Kanunla birlikte silah taşıma ya da bulundurma iznine dair hükümlerde düzenlemeye gidildi.

Cumhurbaşkanı , Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bakanlar, yasama organı üyeleri, Bakan yardımcıları ile ilgili görevlerde bulunmuş olanlar, özel kanunlara göre silah taşıma yetkisine sahip olanlar, Cumhurbaşkanı kararı ile silah taşıyabileceklerine karar verilen devlet, belediye , özel idare ve kamu iktisadi teşebbüsleri memur ve mensupları ateşli silah taşıma ya da bulundurma iznine sahip olabilecek. Mahkeme kararı ile Tsk, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığından ihraç edilenler, rütbesinin geri alınmasına karar verilenler, TSK Disiplin kanunu hükümlerince ayırma işlemlerine tabi tutulanlar, ilgili KHK gereğince memurluktan çıkarılanlar hariç olmak üzere, mekli subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile mecburi hizmetini tamamlayarak istifa eden subay, astsubay, uzman jandarmalar ile en az 10 yıl görev yapıp ayrılan uzman er başlar ve Emniyet Genel Müdürlüğünden ayrılan emniyet hizmetleri sınıfı personeline silah taşıma ya da bulundurma hakkı alabilecek.

Kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanun kapsamında haklarında tedbir kararı verilenlerin silah taşıma ve bulundurmasına izin verilmeyecek, ilgili kanunu ihlal edenler daha önce ruhsat sahibi olsa dahi bu ruhsat iptal edilecek.