'Servise Alınmayan Çocuk' İddiasıyla İlgili MEB İnceleme Başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya'da 8 yaşındaki bir çocuğun görevlilerce okul servisine alınmadığına yönelik çıkan haberlerden sonra inceleme başlattı.

'Servise Alınmayan Çocuk' İddiasıyla İlgili MEB İnceleme Başlattı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tarafından yapılan bilgilendirmede, sosyal medya ve çeşitli basın yayın organlarında 'Servis ücretini ödemediği gerekçesiyle bir çocuğun servise alınmadığı ve okulda bırakıldığı' iddiasıı içeren iddialar üzerine Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün harekete geçtiği, olayla ilgili inceleme başlatıldığı açıklandı.

İddialara konu olan çocuğun babası bugün basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuş, "Oğlum Yiğit okulda bir saat ağlayarak bırakılmış. Başına bir şey gelebilirdi. Yetkililer özür dilemek yerine sorumsuz bir davranış sergilediler. Servis görevlisi kadın üstlerinden aldığı yetkiyle kaydı olmayan hiçbir çocuğun taşınmaması gerektiğinin kendisine söylendiğini söyledi. Ancak, Ama alamayacaklarsa, bana haber vermeleri gerekirdi.

Benim çocuğumu bir saat boyunca okulda kaderine terk edemez. Minik Alperen konusu hala unutulmadı. Oğlumun başına da kötü bir şey gelebilirdi.Oğlumun psikolojisi son bir haftada çok bozuldu. Okula oğlumu ben getirip götürüyorum. Oğlum,'beni yine okulda unuturlar mı' diyor. Oğlum üstün zekalı bir çocuk. Oğlumu o okuldan alıyorum, ayrıca suç duyurusunda bulunuyorum. Orada bir Alperen vakası yaşanabilirdi. Burada ciddi bir servis ihmali var. Olayın peşini de bırakmayacağız" demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA