Şehit Bedirhan Bebeğin İsmi 'O' İlde Yaşatılacak

Bölücü terör örgütü PKK tarafından yola tuzaklanan patlayıcının infilak etmesi sonucu annesi Nurcan Karakaya ile şehit olan 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adı Yüksekova'da yaşatılacak.

Şehit Bedirhan Bebeğin İsmi 'O' İlde Yaşatılacak

Bölücü kahpeler tarafından şehit edilen Bedirhan bebeğin ismi Hakkari'de yaşatılacak. Düzce Belediyesi, Hakkari'nin Yüksekova ilçeisne yaptıracağı parkta, bölücü hainlerin yola sahabet tuzakladığı patlayıcının infilak etmesi neticesinde annesi Nurcan Karakaya ile şehit olan 11 aylık Bedirhan Mustafa'nın ismini verecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılan Yüksekova Belediyesi ile 'Kardeş Belediye' olan Düzce Belediyesi, Yüksekova'ya moden park yaptırmaya hazırlanıyor. Bu çerçevede incelemelerde bulunmak için beraberinde bir heyetle Hakkari Yüksekova'ya giden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Selahaddin Eyybui Havalimanında Kaymakam ve Belediye Başkan vekili Kaşıkçı ve belediye personeli tarafından karşılandı. İlçenin Güngör, Orman ve Kışla mahallelerinde yapımı süren yol çalışmalarını inceleyen Ay ve beraberindeki heyet, daha sonra terör mağduru vatandaşlar için yaptırılan TOKİ konutlarını gezerek burada bilgi aldı.

Heyet onuruna verilen yemekte açıklamalarda bulunan Ay, Yüksekova'ya modern bir park yaptırılacağını belirterek, "Bunun projelerini çizdik ve görüşmelerini yapacağız. Parka 'Yüksekova-Düzce kardeşlik' ve Yüksekova'da PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit düşen 11 aylık Bedirhan Karakaya'nın ismini vereceğiz. O yüzden bu parkı yapmaktan çok mutlu olacağız." dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA