Sağlıkçılar Atama Konusunda Dertli! Her Yıl Binlerce 'Potansiyel İşsiz' Mezun Ediliyor

Üniversitelerin Sağlıkla ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar kamu ve özel sektörde iş bulma imkanlarının günden güne azaldığını, konuya acil müdahele edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Sağlıkçılar Atama Konusunda Dertli! Her Yıl Binlerce 'Potansiyel İşsiz' Mezun Ediliyor

Sağlık Bakanlığı'nın sağlık bölümü mezunlarına yönelik atamalarda adaletsiz davrandığını daha önce bu konuyu iletebildikleri her yere iletmeye çalıştıklarını belirten Kamu Bülteni üyeleri mail yoluyla bize ulaştılar. Personel alımları konusunda taşerona dikkat çeken adaylar, her yıl binlerce sağlık bölümü mezununun işsiz kaldıklarına da vurgu yapıyor.  Üniversite ve kamu hastanelerine beklentilerin altında personel alımı yapılması yüzünden binlerce kişinin işsiz kaldığını, özel sektörde de iş bulma konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten adaylar, konuyla ilgili Sn. Cumhurbaşkanı, ilgili bakanlık , ,iktidar partisi ve muhalefet partilerinden çözüm beklediklerini belirtiyorlar. Türkiye'nin en büyük ve en aktif memur adayı grubu Kamu Personeli Alımları grubuna (GRUBA KATILIM İÇİN TIKLAYIN) gelen mesajlardan birisinde Ömer Özkan isimli üyemiz şu ifadeleri kullandı : 

Şehir Hastaneleri içinde hizmette bulunan güvenlik, yemekhane gibi hizmet birimlerinin tamamının hizmet alımı yapılması yanında bazı sağlık birimlerinin Tıbbi Sekreterlik ,Radyoloji Birimleri ve Laboratuvar ünitelerinin de yüzde 90’ının taşeron şirketlere devredilecek olması KPSS sınavından 80 puan ve üstünde alan bir çok kişinin atanamaması neden olacaktır. Taşerona verilen bu birimlerde çalışacak personelin ve istisnai durumlar hariç çoğunluğunun yaşam şartlarının zorluğuna rağmen asgari ücret ile çalışmaya razı olunması istenmesi Taraftarium Radyoloji Teknikerleri/Teknisyenlerinin ve diğer sağlık personelinin geleceğe kuşku ile bakmasına sebep olmaktadır. Bir Kamu Üniversitesi Tıbbi Görüntüleme Teknikerleri olarak her yıl 30-40 arasında mezun verirken bu durum özel üniversitelerin açılması ile birlikte bir özel üniversiteyi her yıl 300-400 arası mezun veriyor hale gelmiştir. Her yıl radyoloji bölümünün ülke genelinde 7000 mezunu görmesi istihdamın giderek azalması ihtiyacında üzerinde mezunu oluşan bu bölümü neredeyse bitme noktasına getirmiştir.

ESKİ SAĞLIK BAKANI AKDAĞ, YÖK BAŞKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın YÖK başkanı ile daha önce görüşmesinde üniversitelerdeki kontenjan sayısının aşağıya çekilmesini rica etmesi ile bir çok bölüm nefes almasına sebep olmuş ve herkesin takdirini kazanmıştı.Ne yazık ki bu ricası üzerinden ciddi bir zaman geçmesine rağmen ve üstüne Sağlık Bakanlığından Recep Akdağ’ın ayrılması ile birlikte bu görüşmeler mazi de kalmış herhangi bir ilerleme kaydedilmemiş olması bizleri derinden üzmüştür. Taşeronun Sağlıkta olmaması gerektiğini her platformda dile getirilmesine rağmen bu konuda hiç bir gelişmenin yaşanmaması Üniversite ve Kamu Hastanelerine beklentinin altında personel alımının yapılması her yıl 7000 mezun veren bir sağlık bölümünün mezunu olarak bizleri hayal kırıklığına uğratmaktadır.

SAĞLIĞIN TAŞERONU OLMAZ

Sağlığın Taşeronu olmaz mantığıyla çıktığımız bu yolda Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı’nın değerli görüşlerini almak istedik. Sayın Barış Cavlı’ya göre “Mezuniyet sayısının her sene katlanarak artması çok değil 3-5 yıl içinde bir çok sorunu beraberinde getiriyor olacak ve 2023 hedeflerini tutturmak için mücadele veren hükümetimizin en büyük sorunu haline dönüşecek anlamına gelmektedir, bu anlamda sesimizin duyulması ve bizler ile işbirliği içinde olunması en büyük dileğimizdir. ” ifadelerini kullandı

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA