Sağlık Bakanlığı'nın ilkokul Mezunu İşçi Alımlarındaki Kura Tepkileri Bakanlığın Gündeminde:Tekrarlanmayacak

Sağlık Bakanlığı'nın 5 bin sağlık işçisi alımı esnasında bazı şehirlerde kura işlemlerinin halka kapalı olarak gerçekleşmesi , vatandaşların tepkisini çekmişti.

Sağlık Bakanlığı'nın ilkokul Mezunu İşçi Alımlarındaki Kura Tepkileri Bakanlığın Gündeminde:Tekrarlanmayacak

Sağlık Bakanlığı, kura ile işçi alımlarında daha şeffaf olunması, bu tür tepkilerin en düşüğe indirilmesi için gerekli çalışmaları yapacak.

Bakanlık kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı personel alımlarında, daha şeffaf davranacak, çok büyük kitleler olmadığı takdirde tüm kura işlemleri vatandaşın gözünün önünde gerçekleşecek, kura tarihleri, zamanları vatandaşlara bildirilecek ve burada takibi sağlanacak.

Bir önceki alımda bazı şehirlerde kalabalık gerekçe gösterilmiş, bazı kura çekimlerinin halka kapalı gerçekleştirildiği belirtilmişti. Sağlık Bakanlığı, vatandaşın haklı tepkisini dikkate alarak bir sonraki alımlarda bu tür olayların yaşanmaması için önceden önlem alacak.

Yeni Personel Alımları için Girişimler Sürüyor

Sağlık Bakanlığı'nın 8 bin yeni personel alımı için Maliye Bakanlığı'ndan onay beklediği, ATT yoğunluklu bir alım için onay çıkması halinde ilana çıkılacağı belirtiliyor. Sağlık Bakanlığı'nın personel alımları konusunda atama bekleyen gençlerin mesajlarını tek tek okuduğu, ihtiyaçların da göz önüne alınarak personel alımlarında herkesi mutlu edemese dahi tepki çekmeyecek bir yol haritası çizmeyi hedeflediği belirtiliyor.