Sağlık Bakanlığı Kadrolu 14 Bin İşçi Alımı Daha Yapacak

Sağlık Bakanlığı, 5 bin kadrolu işçi alımının ardından 14 bin için alımı daha yapacak. İlan için geri sayım devam ederken, en çok merak edilen konu alımın ne zaman olacağı ve hangi kadrolara alım yapılacağı soruları oldu.

Sağlık Bakanlığı Kadrolu 14 Bin İşçi Alımı Daha Yapacak

Sağlık Bakanlığı 2018 yılı için 19 bin kadrolu sağlık işçisi alımı yapacağını duyurmuştu.

Seçimlerden önceki sağlık Bakanı Ahmet Demircan, yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kadroya alınmasının ardından hastanelere işçi alımlarının İŞKUR aracılığıyla yapılacağını ve alımların kadrolu şekilde gerçekleşeceğini söyledi. Bakan Demircan 'ın açıklamasının ardından Sağlık Bakanlığı 'nın kadrolu işçi alımı beklenmeye başladı.

Bakan Demircan 'ın açıklamasının ardından, Sağlık Bakanı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Temmuz ayında yaptığı açıklamada kadrolu işçi alımının Ağustos ayında yapılacağını söylemişti. Ancak Ağustos ayında da bu ilan yayımlanmamıştı. Eylül ayının başında yayımlanan ilanda ise Sağlık Bakanlığı bünyesine kadrolu 5 bin işçi alımı yapılacağı bildirildi.

İlana yüz binden çok fazla kişi başvuru yaptı ve ilk sonuçlar geçtiğimiz gün açıklandı.

YENİ ALIM YOLDA

Sağlık Bakanlığı, 5 bin kadrolu işçi alımının ardından kalan 14 bin kadrolu işçi alımının da önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. Yıl sonuna kadar yapılması gereken alım için ilanın Ekim ayının ilk haftalarında gelmesi bekleniyor.

KPSS İLE ALIM OLACAK

Yeni işçi alımında hasta yönlendirme, bilgi işlem, şöför gibi birçok kadroya personel alımı yapılacak. KPSS puanı ile yapılacak işçi alımı için taban puan henüz belli değil. Aşağıdaki yorum kısmından taban puan hakkındaki talep ve yorumlarınızı yazabilirsiniz. 

İLANI BEKLEYENLER KAMUBULTENİ.COM MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİYOR

Sağlık Bakanlığı 'nın 5 bin kadrolu işçi alımını en erken yazan ve takipçilerine ayrıntılı şekilde başvuru adımlarını gösteren Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin ve yeni alımdan ilk siz haberdar olun.

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara - ÖZEL HABER