Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan 'Varlık Fonu' Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ,bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Varlık Fonu düzenlemesiyle ilgili, sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan 'Varlık Fonu' Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'ndan 'Varlık Fonu' Açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ,bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Varlık Fonu düzenlemesiyle ilgili, sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirmelerde bulundu. Varlık fonunun bir varlık duruunu ifade etmediğini, sadece kredi çekilebilmesi ve oluşturulması için bir ipotek güvencesi fonu olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, 'Varlık Fonu bir varlık durumunu ifade etmez. Sadece kredi çekebilmek için oluşturulan bir ipotek güvencesi fonudur. Varlık Fonu adı altında memleketin en önemli hazinelerini ipotek ettiler şimdi de geleceğimizi satıyorlar.' ifadelerini kullandı.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANAN TEBLİĞ

Sermaye Piyasası Kurulundan:

YATIRIM FONLARINA İLİŞKİN ESASLAR TEBLİĞİ (III-52.1)’NDE

DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (III-52.1.c)

MADDE 1 – 9/7/2013 tarihli ve 28702 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliği (III-52.1)’nin 15 inci maddesinin altıncı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(6) Kurucu ve/veya yönetici tarafından katılma paylarının fon adına alım satımı esastır. Kurucu, fonun katılma paylarını kendi portföyüne dahil edebilir ve katılma paylarının satışına başlanmadan önce kurucu ve/veya yönetici tarafından fona avans tahsis edilebilir.”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 17 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“d) TCMB, Hazine ve Maliye Bakanlığı, ipotek finansmanı kuruluşları ve Türkiye Varlık Fonu tarafından ihraç edilen para ve sermaye piyasası araçları için bu fıkrada yer alan sınırlamalar uygulanmaz. Ancak bu bent kapsamında tek bir varlığa yapılan yatırım, fon toplam değerinin %35’ini aşamaz.”

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 24 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(6) Kurul, fon türü bazında fon portföyüne alınacak varlık ve işlemlere ilişkin olarak bu Tebliğde yer alan oranlardan farklı asgari ve/veya azami oranlar belirleyebilir.”

MADDE 4 – Aynı Tebliğin 33 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(6) Kurul, fon türü bazında yönetim ücretinin üst sınırını belirleyebilir.”

MADDE 5 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 6 – Bu Tebliğ hükümlerini Sermaye Piyasası Kurulu yürütür.