Resmi Gazete'de Yayımlandı! Bedelli Askerlik Başvuru Süresi ve Yerleri Belli Oldu

Bedelli Askerlik düzenlemesiyle ilgili "Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Resmi Gazete'de Yayımlandı! Bedelli Askerlik Başvuru Süresi ve Yerleri Belli Oldu

Kanunla birlikte, yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlik düzenlemesinden faydalanmak isteyenlerin ödediği bin euroluk ücret iki katına çıkarılarak 2 bin euro olurken, önceki kanunda yer alan 38 yaş sınırı kaldırıldı.

Söz konusu kanundan yurt dışında en az 3 sene boyunca oturma izni olan, işçi ya da işveren sıfatıyla herhangi bir mesleği icra eden vatandaşlar da faydalanabilecekler. Çerez Politikası  Bedelli Askerlik düzenlemesinden ülkemizde 1 Ocak 1994 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar faydalanabilecek. Başvurular kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte 3 ay içerisinde askerlik şubeleri ya da yurt dışındaki konsolosluk ve büyükelçiliklere başvuru yapabilecek.

Bedelli askerlik düzenlemesinden yararlanan kişiler, temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yerlerinden, kurum ve kuruluşlardan aylıksuz ya da ücretsiz izinli sayılacaklar. 15 Bin TL olarak belirlenen tutar, Hazine ve Maliye Bakanlığı merkez muhasebe birimi hesabına aktarılacak. 

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA