Renk Körlüğü Olan Vatandaşlar Artık Müjdeli Haber Bekliyor

Renk Körlüğü yaşayan vatandaşlar Sn. Cumhurbaşkanımıza, iktidar ve muhalefet partilerine ulaşmaya çalışarak, konuya ilişkin müjdeli haber bekliyor.

Renk Körlüğü Olan Vatandaşlar Artık Müjdeli Haber Bekliyor

Renk körlüğü olan vatandaşlar kamu personeli atamalarında kendilerine yönelik düzenleme bekliyor. Konuyla ilgili Kamu Bülteni'ne gelen maillerden birisinde Muhammed Katıksız isimli Kamu Personeli adayı yaşadıkları sorunu ve taleplerini yetkili mecralara iletemediklerini, söz konusu düzenlemenin yapılmadığı için mağdur olduklarını belirtti. Düzenlemeyle birlikte bir çok kamu personelinin yüzünün güleceğini belirten Katıksız, yetkililerden seslerinin duyulmasını talep ediyor. Bizlerde ulaşabildiğimiz her kurumumuza bu konuyu iletmeye çalışacak, konunun takipçisi olacağız.

İLKOKUL, LİSE, ÖNLİSANS, LİSANS PERSONEL ALIMLARINI TAKİP ETMEK, İLGİLİ İLANLARI CEP TELEFONUNUZA BİLDİRİM OLARAK ALMAK İÇİN KAMU BÜLTENİ UYGULAMASINI İNDİRMEYİ UNUTMAYIN. İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN.

Tavla BÜYÜK MEMUR ADAYI DAYANIŞMA GRUBUNA KATILABİLİRSİNİZ.

İşte Değerli Üyemizin Bize Gönderdiği İlgili Yazı :

"Diskromatopsi (Renk Körlüğü) olan insanlar, Emniyet Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri, Grafiker, İtfaiye, Elektrik ve Elektronik, Tekstil, Göz Doktoru, Pilot, Denizci vb. birçok meslek gruplarında renk körlüğünden dolayı hizmet verememektedir. Milyonlarca insan bu mesleklerden birinde hizmet vermek, Emniyet Müdürlüğünde ve Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev almak bu vatana hizmet etmek için ülkemizde bu engelin kalkmasını beklemektedir. Renk körlüğü birçok ülkede engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır. Renk körleri hayatında bir sorun yaşamamış ve bu hastalıktan dolayı bir suç doğurmamış ve sorun teşkil etmemiştir. Renk körlüğü ehliyet, silah ruhsatı, silah taşıma ve kullanmanın olduğu meslek gruplarında engel teşkil etmediği için kaldırılmıştır. Emniyet Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri gibi kurumlarda da renk körlüğü sorun teşkil etmediği için kaldırılmasını istiyoruz. Böyle bir durum söz konusu değil ise Diskromatopsi (Renk Körlüğü) yaşayan insanların engelli kadrosunda görev yapmalarını talep ediyoruz."

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA