Ramazan programlarında hocalara ödenen ücretler açıklandı

Sahur ve iftar programlarında gördüğümüz hocaların Ramazan ayı boyunca aldıkları ücretler belli oldu. İşte o ücretler.

Ramazan programlarında hocalara ödenen ücretler açıklandı

Ramazan ayının vazgeçilmezleri haline gelen iftar ve sahur programlarında sunuculuk yapan ve sohbeleri ile bilinmeyen ve merak edilen konulara açıklık getiren hocaların bu programlarda kazandıkları ücretler açıklandı.

Ramazan ayında her iftar ile her sahur saatinde ekranlara gelen ve hemen hemen tüm televizyon kanallarında yayımlanan dini programlarda sohbetler edilmekte, kuran tilavetleri eda edilmekte ve konukları ile ekran başında programı izleyen takipçilerin merak ettikleri sorular yanıtlanmaktadır. Bu programlara sunucu veya konuk olarak katılan hocalar, ilahiyat profesörleri ve din bilginleri, sohbetlerle sahur ve iftar sofralarını renklendirmektedir. Programlara anlaşma karşılığı katılan hocalar, bu programlardan belli ücretler de almaktadır.

Program başı ücret alan hocaların aldıkları bu ücretler, kamuoyuna açıklandı. Habertürk Gazetesinden Mustafa Doğan'ıbn kaleme aldığı haberinde, hocaların ve ilahiyat profesörlerinin bu programlardan aldıkları Gorabet ücretleri açıkladı.

Nihat Hatipoğlu Listenin İlk Sırasında

Atv ekranlarında yayınlanan programları sunan Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı boyunca aldığı toplamda 600 bin TL ile listenin ilk sırasında kendisine yer buldu.

Kanal D: Mustafa Karataş

Hazırlanan listenin ikinci sırasında Kanal D ekranlarında yayımlanan programdan Mustafa Karataş var. Mustafa Karataş, Ramazan ayı boyunca çıktığı programlarda toplamda 400 bin TL aldı.

Star Tv: Fatih Çıtlak

Star Tv ekranlarının programına katılan Fatih Çıtlak ise aldığı 150 bin TL'lik ücret ile listenin üçüncü sırasında kendisine yer buldu.

Aldıkları Para Caiz mi?

İStanbul Alo Fetva Hattı'ndan alınan bilgilere göre hayatını bunun gibi işler üzerinden idame edenler için bu ücret caiz, ancak ek iş olarak yapanlara caiz değil.

Kamubulteni.com  | Ankara