Rahip Brunson Mahkemeye Getirildi

İzmir'de terör örgütü PKK ve FETÖ adına suç işlediği, ajanlık faaliyeti yürüttüğü gerekçesiyle 35 yıl hapis cezasıyla yargılanan ABD'li rahip Brunson , bugün 4'üncü kez hakim karşısına çıkıyor.

Rahip Brunson Mahkemeye Getirildi

Türk ve ABD basını ile hükümetlerinin gözü kulağı bugün Brunson davasından çıkacak karara kitlenmiş durumda. Fetullahçı Terör örgütü ve PKK'ya yardım ve yataklık ettiği iddiasıyla 2 sene önce tutuklanan ABD'li rahip bugün hakim karşısına çıkacak.

SABAH SAATLERİNDE GÖREVLİLERCE EVİNDEN ALINDI

Brunson, duruşmada hazır bulundurulmak için bu sabah saatlerinde İzmir Alsancak'taki evinden görevliler tarafından alındı. Son duruşmasının ardından tutukluluğu 25 Temmuz'da ev hapsine çevrilen Brunson'un yargılandığı davanın duruşması Aliağa'daki Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde gerçekleşecek. Brunson'un evinin önünde ve duruşmaya çıkacağı kampüsün çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

DAHA ÖNCE 3 KEZ HAKİM KARŞISINA ÇIKMIŞTI

2 yıldır tutuklu bulunan ve daha önce 3 kez hakim karşısına çıkarılan Brunson'la ilgili bugün verilecek kadar ABD ve Türk medyasının yanı sıra bir çok ülke tarafından merakla bekleniyor.

Dünyadan son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri, spor haberleri, kamudan haberlere ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA