PTT KPSS Şartsız 55 Bin Personel Alımı Bekleyenleri Üzecek Haber

PTT 55 bin personel alımı haberleri gerçek mi, PTT'ye KPSS'siz personel alımı yapılacak mı? PTT sözleşmeli personel alımlarıyla ilgili merak edilenler ve daha fazlası Türkiye'nin en büyük memur adayı sitesi kamu bülteni.com 'un özel haberinde. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı PTT personel alımı ile ilgili süreçte yavaşlama görülebilir.2023 yılına kadar 55 bin personel daha alınması hedefleniyordu. Fakat...

PTT KPSS Şartsız 55 Bin Personel Alımı Bekleyenleri Üzecek Haber

KPSS Şartsız 55 Bin PTT Personel Alımı Zora Girebilir

PTT'ye 2023 yılına kadar 60 bine yakın personel alımı yapılacağına dair PTT Genel Müdürü'nün açıklamasının ardından PTT personel alımlarına yoğun ilgi başlamıştı. Geçtiğimiz yıl PTT personel alımlarıyla ilgili sancılı bir süreç yaşanmış, PTT başvuruları bir süre sonra yönetmelik iptali nedeniyle geçersiz kılınmış daha sonra yayımlanan KHK ile alımların önü açılmıştı. PTT 5 bin sözleşmeli personel alımı için başvuru yapan ve atamaya hak kazanan adayların büyük kısmının bekleyişi devam ederken, 2019 yılında PTT'ye kaç personel alınacağı, personel alımlarında KPSS şartı aranıp aranmayacağı, mezuniyet şartlarında değişiklik yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle birlikte PTT'nin kurum içi sınav yapma yolu açılmış, başvurularda KPSS şartı kaldırılmıştı.

PTT PERSONEL ALIMLARIYLA İLGİLİ SÜREÇ SANCILI İLERLEDİ

PTT'nin ileriki dönemlerde gerçekleştireceği personel alımlarında kurum içi sınav yöntemi uygulanacak. Personel alımlarının artacağının söylendiği sürecin ardından aslında PTT'de istihdamla ilgili çeşitli sıkıntılar yaşandı. Şöyle ki, geçtiğimiz günlerde PTT resmi internet sayfasında atamaya hak kazanan adayların atama işlemlerinin 1 yıl içerisinde tamamlanacağı , ihtiyaçlar doğrultusunda bu işlemlerin yapılacağı vurgulanmıştı. Bu da demek oluyor ki, PTT aslında ihtiyacı olmadığı kadar ilana çıkmış.

2023 YILINA KADAR 55 BİN DAHA PERSONEL ALINACAĞI SÖYLENMİŞTİ AMA...

Hal böyle olunca 2023 yılına kadar 100 bin personel sayısına ulaşmayı hedefleyen PTT'nin istihdam politikasını tekrar gözden geçirebileceği, alımlarda biraz kısıtlamaya gidebileceğini söylemek yanlış olmaz. Hafta içinde PTT personel alımlarıyla ilgili TBMM'ye ve kuruma gitmeye çalışarak bilgi alışverişinde bulunup, konuyla ilgili siz değerli ziyaretçilerimizi daha net bilgilendireceğiz. Diğer kamu personeli alımı haberleri, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamubülteni'nin mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Türkiye'nin lider memur adayı sitesi kamubülteni'nin mobil uygulamasını indirmek için TIKLAYIN.

İOS için >>>> TIKLAYIN