Polis Arabasında Tecavüzle İlgili Yeni Gelişme!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 15 Ekim 2018 akşamında Özbekistan uyruklu 27 yaşındaki kadının yolcu olarak bulunduğu taksiden indirilerek Silivrikapı'daki surlara polis tarafından götürülmesi ve araçta tecavüz edilerek gasp edilmesiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı.

Polis Arabasında Tecavüzle İlgili Yeni Gelişme!

Milliyet'ten Elif Altın'ın haberine göre iki polis memuru, genç kadını taksiden indirip ekip aracına bindirdi. 3-4 saat polis arabasında alıkonulan I.K. isimli kadın Silivrikapı'daki surların bulunduğu bölgeye götürüldü ve burada tecavüze uğradı. Kadının 1400 TL'si de burada gasp edildi. Polisler genç kadını Yedikule'de araçtan indirip olay yerinden uzaklaştı.

Şikayet için polis merkezine giden genç kadın , polis Y.S. isimli şahsa olayı anlattı fakat Y.S., "O zaten it gibi pişman şu an, ben onun cezasını vereceğim. Sen şimdi git duşunu al, güzelce dinlen, bu olayları unut takma" diyerek kadının müracaatını dikkate almadı. Kadın daha sonra komiser E.S.'ye yaşadıklarını anlatmaya çalıştı fakat E.S. isimli şahıs "Ben olayı gerçekleştiren polisin komiseriyim. Ceza olarak onu süreceğim" dedikten sonra tecavüze uğradığı belirtilen kadını başından savdı.

Olay günü nöbetçi amir olduğu belirtilen A.B. de müştekiyi dinlemesine rağmen işlem yapılması için emir vermedi. I.K.'nın gasp edilen 1400 lirası, burada polisler tarafından kendisine iade edildi. Olaydan bir gün sonra merkeze gelen I.K'nın arkadaşı, diğer polislerin konudan haberdar olmadığını anladı.  Diğer polisler olayı savcılığa intikal ettirdi. Polislerden Ş.Ş. ve İ.K. isimli şahıslar tutuklanarak cezaevine gönderilirken, işlem yapmayan diğer 3 polis salıverildi. polis Ş.Ş. hakkında 46 yıla kadar, İ.K. hakkında 10.5 yıla kadar , tutuksuz üç polis hakkında 15.5. yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

KAMUBULTENİ.COM  - ANKARA