Ömer Fethi Gürer: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yok Sayılamaz

Ömer Fethi Gürer, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yanlış Bilgilerle Yok Sayılıyor" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu TBMM'de tekrar gündeme getirdi.

Ömer Fethi Gürer: Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yok Sayılamaz

Ömer Fethi Gürer, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yanlış Bilgilerle Yok Sayılıyor" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunu TBMM'de tekrar gündeme getirdi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda iktidar partisinin konuyu yanlı ve yanlış bilgilerle saptırmaya çalıştığını söyleyen Gürer, Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesinin bir ülke gerçeği olduğunu, hakların iktidar eliyle gasbedilen vatandaşlara bu hakkın tesliminin şart olduğunu söyledi.

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Emeklilikte yaşa takılan binlerce kişi bir yıldır umutla iktidarın konuyu gündeme almasını bekliyor ancak iktidar konuyu inanılmaz yanlı ve yanlış bilgilerle yok sayıyor. Emeklilikte yaşa takılanlar ülke gerçeğidir ve hakları iktidar eliyle gasbedilmektedir. Prim ve gün süresini doldurmuş ve kendi priminin geri dönüşünü isteyen emekçilere "Yaşın tutmuyor." diye dirsek gösteriliyor. Yaş sınırı ise 65 yaşına çıkarıldı, mezarda emeklilik sosyal devlet anlayışına uymuyor. Bireysel emeklilik dahi 58 yaşında oluyorsa iktidar emekliliği hak edenlerin hakkını vermelidir; EYT'lilere "Türedi." demek yerine EYT'lilerin ne istediğini öğrenip onlara gerekli desteği sağlamalıdır." ifadelerini kullandı.