OHAL ve Bedelli Askerlik Konuları Meclis Tatile Girmeden Yasalaşacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla memleketi Erzincan'a geldi.

OHAL ve Bedelli Askerlik Konuları Meclis Tatile Girmeden Yasalaşacak

Vali Ali Arslantaş'ı makamında ziyaret eden Binali Yıldırım, ziyaretin ardından çıkışta kendisini bekleyen basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle birlikte yenilenen mecliste görev yapmaktan onur duyduğunu söyleyen Yıldırım, 'Hayat devam ediyor, iki ay önce başka konumdaydık, bugün başka konumdayız, sıfatımız ne olursa olsun, ülkemiz için çalışmayı sürdüreceğiz' şeklinde konuştu.

Gündemdeki Bedelli Askerlik konusuna ilişkin basın mensuplarından gelen sorulara da yanıt veren TBMM Başkanı Yıldırım, Bedelli askerlik ve OHAL'in kaldırılmasıyla ilgili sürecin meclis tatile girmeden tamamlanacağını söyledi.

Yıldırım, "İki Betticket kanun teklifi var, birincisi önümüzdeki hafta ele alınacak. Ağırlıklı olarak bildiğiniz gibi Olağanüstü Hal sona erdi. Olağanüstü Hal sona erince gerek FETO ile gerek terörle mücadele konusunda bir boşluk oluşmaması için bazı düzenlemeler yapılıyor. Bu düzenlemelere ihtiyaç var. Dolayısıyla o maddeler görüşülecek. İkinci teklif de bugün verildi. Burada da bedelli askerlik ile ilgili bir düzenleme söz konusu, aynı zamanda sağlık çalışanlarını ilgilendiren ve sporda şiddetin önlenmesine yönelik güvenlik boyutu olan düzenlemeler yer alıyor. İnşallah bunları da meclis tatile girmeden önce önümüzdeki hafta yasalaştırma imkanımız olacak" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA