OHAL Komisyonunda Bir İlk !

OHAL Komisyonu 'ndan incelemeler ve itirazlarla ilgili son dakika açıklaması geldi ve bir ilke imza atıldı.

OHAL Komisyonunda Bir İlk !

OHAL Komisyonundan son dakika açıklaması geldi.

Olağanüstü Hal kapsamında alınan kararlara itirazların incelenmesi için kurulan OHAL Komisyonu, vakıf ve futbol kulüpleri hakkında ilk kez önemli bir karara imza attı. 23 Temmuz günü yayımlanan 667 sayılı kanun hükmünde kararname ile kapatılan bir vakıf ile iki spor kulübü hakkında OHAL Komisyonundan karar geldi ve kapatılan bu kuruluşların yeniden açılmasına karar verdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen 'in kurucusu olduğu Eskişehir Öğretim ve Eğitim Vakfı komisyonu kararı ile yeniden faaliyete geçirilirken bu karar, vakıflara ilişkin ilk kabul kararı oldu. Yine bir atıcılık bir de boks kulübü de açıldı.

YAPILAN TOPLAM İŞLEM

Habertürk 'ten Fevzi Çekır 'ın bugün kaleme aldığı haberine göre, 2 yıldır devam eden ve geçtiğimiz aylarda sona erdirilen OHAL süresince çıkarılan KHK 'lar ile 125 bin 678'i kamu görevinden çıkarma olmak üzere toplam 131 bin 922 kritik karar verildi. FETÖ ile iltisaklı oldukları gerekçesiyle 2 bin 761 dernek, vakıf ve yayın kuruluşu da kapatıldı.

KABUL KARARLARI

KHK'larla alınan kararlara itirazların değerlendirilmesi için kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna 125 bin başvuru yapıldı. Komisyon bu başvurulardan 40 bin tanesini inceledi ve  sonuçlandırdı. 2 bin 700 dolayında başvuru kabul edilirken, 37 bin 300 başvuruya olumsuz cevap verildi. 

HALEN İNCELENEN BAŞVURULAR

OHAL kapsamında , haklarında uygulanan tedbir işlemi ile rütbeleri alınan birçok emekli güvenlik personeli ile resmi bursları kesilen öğrencinin de başvuruları da inceleme altına alındı.  Bunlardan terör örgütleri ile bir irtibatı olmayanlar görevlerine iade edildi.  85 bin dolayında başvurunun ise incelemeleri Komisyon'da devam ediyor. 

OHAL Komisyonu haberlerinden haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Kamubulteni.com  |  Ankara