O Tarikatın Şeyhi Erkek Çocuklara Cinsel İstismarda Bulundu

BİMER'e gelen bir şikayet sonrası ortaya çıkan olayda, kendisini Faruki adlı tarikatın şeyhi olarak tanıtan Süleyman Özışık'ın isimli kişinin, aralarında çocukların da olduğu erkeklere cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. 

O Tarikatın Şeyhi Erkek Çocuklara Cinsel İstismarda Bulundu

Tüyler ürperten korkunç olay 2018 yılının ilk aylarında meydana geldi.

Habertürk internet sitesinden Zafer Samancı'nın bugün kaleme aldığı yazısına göre, durumu inceleme altına alan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı ve polis ekiplerine gözaltıların yapılması için talimatı verdi. Talimatın alınmasının ardındna harekete geçen polis ekipleri, 65 yaşındaki Süleyman Özışık isimli tarikat liderinin cinsel saldırılarına maruz kaldığı iddia edilen kişileri belirledi ve müşteki sıfatıyla bu kişilerin ifadelerine başvurdu. Kurulan özel bir ekipler yürütülen soruşturmada ifadesi alınan 26 yaşındaki M.A. isimli kişi, 18 yaşından itibaren shbetlere katıldığı, dini duyguların istismar edilerek kendisine cinsel istismarda bulunulduğunu söyledi. Bir arkadaşının söylemesi ve tavsiye etmesi sonucu sohbetlere katılmaya başladığını söyleyen 27 yaşındaki bir diğer mağdur M.T. ise polise verdiği ifadesinde şu sözleri söyledi:

"Kısa sürede sohbetlerinden etkilenerek devam kararı aldım. Bana cinsel tacizde bulundu. Betorder Önce direndim ama gruptakilerden ona itaat etmeyenlerin başına birçok kötü olay geldiğini duydum, sonra şeyhe direnmedim."

DİNİ MERTEBEN ARTACAK DEDİ VE..

15 yaşından bu yana bu tarikatın sohbetlerine katıldığını söyleyen R.T. isimi mağdur ise başıdan geçen olayları şu şekilde aktardı: "Yaptıklarının 'rahmani bir durum' olduğunu ve dini mertebemin artacağını söyledi. Korktum kimseye bir şey söylemedim."

Öte yandan 22 yaşındaki A.K. isimli kişi de üniversiteye giderken sohbetlere katıldığını ve bu yıllarda cinsel istismara uğradığını söyledi.

Bu ifadeler sonrası hakkında yakalama kararı çıkartılan Faruki tarikatının Konya Sorumlusu Süleyman Özışık, evinin alt tarafında dini sohbetler yaptığını, zikirler çektiğini söyledi ve cinsel istismar iddialarını reddetti. Özışık'ın 49 yıldan 70 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kamubulteni.com  | Ankara