Nurhayat Kayışoğlu: İnsanları Açlıkla , İşsizlikle Tehdit Edemezsiniz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, Bursa'da ücretli öğretmen olarak görev yapan bir vatandaşın Tunceli'de donarak şehit olan kahraman askerlerimizle ilgili yaptığı bir paylaşımdan dolayı işten çıkarıldığını, paylaşımda yönetime bir eleştiri olduğunu söyledi.

Nurhayat Kayışoğlu: İnsanları Açlıkla , İşsizlikle Tehdit Edemezsiniz

Bursa Milletvekili Nurhayat Kayışoğlu, Bursa'da ücretli öğretmen olarak görev yapan bir vatandaşın Tunceli'de donarak şehit olan 2 askerimizle ilgili sosyal medya üzerinden eleştirel bir paylaşımda bulunduğunu ve bu yüzden işten çıkarıldığını söyledi.

Kayışoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda konuyla ilgili yaptığı açıklamada, insanların ifade özgürlüğü olduğunu, işsizlik ve açlıkla vatandaşların tehdit edilmemesi gerektiğini söyledi. CHP'li Vekil, "Bursa'da bir ücretli öğretmen Tunceli'de donarak şehit olan 2 askerimizle ilgili eleştirel bir sosyal medya paylaşımında bulundu diye işine son verildi. Yönetimdeki beceriksizliklerinizin faturasını insanlara soruşturmalar açarak, işlerine son vererek örtemezsiniz, insanları açlıkla ve işsizlikle tehdit ederek terbiye edemezsiniz çünkü insanlık tarihinde ekmekten daha elzem ve uğruna bedeller ödenmiş bir kavram var, o da özgürlük. Düşüncelerini ifade etme özgürlüğü, çalışma özgürlüğü, hak arama özgürlüğü uğruna bugüne kadar milyonlarca insan nasıl bedel ödediyse bugün de bedel ödemeye hazır milyonlar var. O yüzden, gelin, daha fazla bedel ödetmeden bu despotluğunuzdan vazgeçip ortak aklı ve demokrasiyi hâkim kılın, zira, zulümle abat olunmaz." ifadelerini kullandı.