Nüfus Müdürlüğü 2019 Yılı Kamu Personeli Alımı Başvuru Şartları

Nüfus Müdürlüğü kamu personeli alımı için geri sayım devam ediyor. 2019 yılı personel alımı için başvuru şartları belli oldu. Peki ilan ne zaman yayımlanacak? İşte detaylar.

Nüfus Müdürlüğü 2019 Yılı Kamu Personeli Alımı Başvuru Şartları

İçişleri Bakanlığı 2019 yılı personel alımı başvuru şartları.

İçişleri, 2019 yılında kamu personeli alımları yapmaya devam edecek. Nüfus Müdürlükleri bünyesine yapılacak kamu personeli alımında bu yıl yine binden fazla personel alımı yapılacak. Geçtiğimiz yıl 1117 büro personeli alımı için ilan yayımlanmıştı ve adaylar görevlerine başladı. 

Adayların görevlerine başlaması sonrası yeni alımlar için çalışmalar başladı. Çalışmaların başlaması ile birlikte adaylar, 2019 yılı personel alımı başvuru şartlarını araştırmaya başladı.  Biz de kamubulteni.com olarak 2018 yılı personel alımlarına haberimizde yer verdik.

2019 YILI BAŞVURU ŞARTLARI

2019 yılı Nüfus Müdürlüğü kamu personeli alımı başvuru şartları şu şekilde;

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,
  • En az ön lisans mezunu olmak,
  • 1 Ocak 2019 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, (01.01.1984 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)
  • ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; Lisans mezunları için KPSSP(3), Ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 60 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, KPSS puan türü esas alınmak suretiyle yapılacak olan başarı puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı adayın içerisinde bulunmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B Sözleşmeli Büro Personeli pozisyonunda tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)

İLAN NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Nüfus Müdürlüğü kamu personeli alımı için geçtiğimiz yıl ilan Temmuz ayında yayımlanmıştı. 2017 yılında ise ilan Mayıs ayında yayımlanmıştı. Bu yıl ise ilanın Haziran ayında yayımlanması bekleniyor. 

KAÇ MEMUR ALIMI YAPILACAK?

Bazı internet siteleri, 1100 nüfus memuru alımı yapılacak iddiasında bulunuyor. Ancak Nüfus Müdürlüklerine personel alımında sayı henüz belli değil. Sayı ilanın yayımlanması ile birlikte kamuoyuna duyurulacak. 

İlan yayımlandığı anda bildirimle haberdar olmak , tüm kamu ilanlarından haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN