MHP'li Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

3 dönemdir Mersin Bozyazı Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan Mehmet Ballı, bugün düzenlediği basın toplantısının ardından partisinden istifa etti.

MHP'li Belediye Başkanı Partisinden İstifa Etti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın MHP'den tekrar aday gösterilmemesine tepki gösteren Ballı, hakkında MHP İl Yönetimi tarafından kesin ihraç talebiyle soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı. Burhanettin Kocamaz'ın 50 yıllık ülkücü olduğunu, Kocamaz'a yapılanların haksızlık olduğunu söyleyen Ballı, MHP Yönetimini daha önce tartışmalar yaşadığı AK Parti ile bir araya gelme konusunda eleştirdi.

Kocamaz'ın başka partiden aday gösterilmesine tepki gösterenlerin, AK Parti ile bir arada hareket edilmesine tepki göstermemesinin doğru olmadığını söyleyen Ballı, "Benim savunmamı alacak ülkücü, bu davaya benden fazla hizmet etmiş olmalı. Süreyse süre, çileyse çile, hizmetse hizmet. Buna savunma yapmam ben. Ülkücülüğümden, duygularımdan, düşüncelerimden hiçbir zaman vazgeçmeden MHP'den istifa ediyorum. Çünkü artık benim davam olmaktan çıkmıştır bu parti.MHP cemaat değildir. Cemaatleşmemeli. Atatürk'ün dediği gibi fikri hür, irfanı hür nesillerin temsil ettiği bir parti olmalı. Bugün ben bu partiden ayrılıyorsam asıl ayrılması gerekenler ayrılmadığım için ayrılıyorum.Türk milliyetçileri, Ülkücüleri Fatiha bilmez, kafatasçı, ırkçı diye suçlayanlara övgü dizenler bu partiden atılmadığı için ben gidiyorum. TC'yi silenler, andımızı kaldıranlara alkış tutanlar bu partiden gitmediği için bize gitmek düşüyor.23 Ekim'deki konuşmaları alkışlayan genel merkezin salonu, 24 Kasım'da, 23 Ekim'deki konuşmanın tam tersi olan konuşmayı aynı şekilde ayakta alkışlıyorsa benim o partide işim yoktur" dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA