MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Af Teklifi Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mahkum affı teklifi talebini yineledi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli'den Af Teklifi Açıklaması

Devlet Bahçeli, meclisin kararının arkasında olacaklarını, toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştuğunu ve bunun dikkate alınması gerektiğini söyledi. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, Devlet Bahçeli, önceki akşam MHP Başkanlık Divanı'nda yerel seçimde ittifak ve af konusundaki tartışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yerel seçimde ittifaka kapı aralayan çıkışına ilişkin konuşan Bahçeli, "ülkenin geleceğine yönelik hassasiyetlerimizi pazarlık konusu yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir’in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini tartışmaya açabilir. Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK’nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada sıkıntılı bir mesaj ve görüntü oluşturur" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin gündeminde olmadığı defalarca tekrarlanan af meselesine ilişkin de konuşan Bahçeli, af teklifinin sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, "Meclis nasıl karar verirse... Nihayetinde 50 milletvekilimiz var. Toplumsal beklenti ve ihtiyaç oluştu. Bunu dikkate almak lazım" dedi.