MHP'li Vekilden EYT Konusunda Flaş Açıklamalar: Kendime Bile Kazık Atmışım

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Orduhaber.com isimli internet sayfasına Emeklilikte Yaşa Takılanlar konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu.

MHP'li Vekilden EYT Konusunda Flaş Açıklamalar: Kendime Bile Kazık Atmışım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Orduhaber.com isimli internet sayfasıyla yaptığı söyleşide Emeklilikte yaşa takılanlar meselesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. EYT'nin bugünün konusu olmadığını, 1999 yılında gündeme geldiğini, bu dönemde de kendisinin de milletvekili olduğunu söyleyen MHP'li Enginyurt 'Kendime dahi kazı atmışım, o zaman 35 yaşında vekildim, bize neyin ne olduğunu söylemediler' dedi. MHP'nin seçim beyannamesinde yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesiyle ilgili tutumunun belli olduğunu, kanun teklifi verdiklerini söyleyen Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın EYT konusunda yanlış bilgilendirildiğini, an itibariyle EYT'den faydalanacak kişi sayısının 6 milyon değil, 700 bin olduğunu söyledi.

Enginyurt , "Şimdi emeklilikte yaşa takılanlar, Türkiye'nin yeni bir problemi değil. 1999 yılında benimde milletvekili olduğum dönemde, haksızca çıkarılan 4447 sayılı yasayla bir hakkın gaspı. Yasa geriye işletilmiş, biz yapmışız. Biz yapmışız da adam yazıyor altına 'Aklın neredeydi?' 34 yaşında vekildim, neyin ne olduğunu bilmiyordum. Kendime bile kazık atmışım. Yasa çıkmasa daha önce emekli olacaktım. Yaşar Okuyan, getirmiş biz de okumamışız. EYT'lilerin takdir ettiğim noktası ne biliyor musun? bizi uyarıyorlar. O zamanlar sosyal medyada yoktu. Bu bir hak gaspıdır. Biz MHP olarak söz verdik, EYT'nin problemini çözeceğiz. Seçimler bitti 49 milletvekili aldık, 290 milletvekili de AK Parti aldı değil mi? bu arkadaşlar diyor ki 'Sözünüzü yerine niye getirmiyorsunuz, siz ittifaksınız' diyorlar. Değerli arkadaşlar bizim ortağımız ülkücüleri bile işe almıyor, köye öğretmen bile yapmıyor. Hala bizim ortaklığımızı kabul etmiyorlar. Biz bunları anlatarak işi çözeceğiz, bilgilendirerek çözeceğiz. Sn. Cumhurbaşkanımız yanlış yönlendirilmiş, Türkiye'de 6 milyon EYT'li yok, 700 bin var bunlar da kademeli olarak emekli oluyor. Bugün düzenleme geçse 30 bin kişi emekli oluyor. Bu adamların hakkı emekli olmak 30 yıl prim ödemiş, yaş 47-48'e gelmiş, artık bir işte çalışamıyorlar. Eve ekmek götüremiyor, işe alan yok, bunalıma girmişler. Hastaneye gitseler, parasızlıktan tedavi olamıyorlar." dedi.