MHP'li Şimşek'ten TBMM'de EYT, 3600 Ek Gösterge ve Şartlı Ceza İndirimi Açıklaması

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yüzbinlerce vatandaşı doğrudan ilgilendiren şartlı ceza indirimi, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge meselelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP'li Şimşek'ten TBMM'de EYT, 3600 Ek Gösterge ve Şartlı Ceza İndirimi Açıklaması

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek'ten TBMM'de Son Dakika Şartlı Ceza İndirimi , EYT ve 3600 Ek Gösterge Açıklaması

TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yüzbinlerce vatandaşı doğrudan ilgilendiren şartlı ceza indirimi, emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge meselelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mahkumlar ve mahkum yakınlarının şartlı ceza indirimi beklentilerinin arttığını söyleyen Şimşek, yüzbinlerce vatandaşın cezaevlerinde tahliyeyi beklediğini söyledi.

3600 ek gösterge ve EYT konusuna da değinen Şimşek, "Meclisin gündemi ne olursa olsun çarşıda, pazarda, köyde, kentte vatandaşın gündemi aynıdır. Yüz binlerce vatandaş cezaevlerinde tahliye beklemektedir, şartlı ceza indiriminin acilen Meclis gündemine alınmasını beklemektedir. Öğretmen, polis, imam ve sağlık çalışanları 3600 ek gösterge beklemektedir; yalnız, bütün devlet memurlarının da bu kapsama alınmasını beklemektedir; sadece öğretmen, polis ve sağlık çalışanlarıyla sınırlı kalmamasını beklemektedir. Emeklilikte yaşa takılan, primini doldurup emekli olamayan vatandaşlarımızın acilen en azından sağlık hizmetlerinden faydalanmaları sağlanmalıdır." ifadelerini kullandı.