MHP'li Erkan Akçay: Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk'u makamında ziyaret ederek, ikinci kez seçilen Selçuk'u tebrik etti.

MHP'li Erkan Akçay: Tehditlere Boyun Eğmeyeceğiz

Burada TBMM'nin yarından itibaren çalışmalarına başlayacağını hatırlatan Akçay, "Planlı, programlı Türkiye ekonomisini bozmaya yönelik bir operasyon olduğu bir aşikardır. ABD ve bazı Avrupa ülkeleri bu işi çığırından çıkardı." dedi.

Türkiye'nin Atatürk'ün 'Yurtta Sulh , Cihanda Sulh' ilkesi ile komşularıyla arasının iyi olması gerektiğine dikkat çeken Akçay, "Ama birileri iyi komşuluk ilişkilerimizi bozmak istiyor. Amerika bizim nereden petrol alacağımıza karışamaz. Türkiye kendi iradesine sahip bir ülkedir. Hiç zaman bir takım dayatmalara, tehditlere boyun eğmeyeceğiz. Irak'ın, Suriye'nin durumu ortada, ayrıca Doğu Akdeniz dediğimiz Kıbrıs'ın bulunduğu yerde İsrail'in, Yunanistan'ın, Fransa'nın durumu ortada, Amerika destekli bir oluşumun olduğu ortada. Bu da tamamen Türkiye'nin çıkarlarına yöneliktir. Türkiye'nin birliğini, dirliğini her bakımdan arttırmamız gerekiyor." dedi.

Yerel seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan MHP Grup Başkanvekili, "29 bin oy farkı vardı. Yapılan itirazlarla bu sayı daha aşağıya inmiştir. İlk başta 39 ilçenin sandıkları sayılsaydı, çok farklı sonuçlar çıkacaktı. Gerek MHP gerek AK Parti tarafından olağanüstü itirazımız oldu. YSK önümüzdeki günlerde kararını verecektir. Bekleyip göreceğiz. Buna da dikkatle sabırla takip ediyoruz." dedi.