MHP Genel Başkanı: Her Türlü Fedakarlığı Seve Seve Yaparız

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partililerle birlikte seçim kampına girdiği Antalya'da konuştu.

MHP Genel Başkanı: Her Türlü Fedakarlığı Seve Seve Yaparız

MHP'nin Cumhur yeni hükümet sistemi konusunda her türlü fedakarlığa hazır olduğunu, bunu seve seve yapacağını söyleyen Bahçeli, "Yeni bir yönetim şeklinin geçiş sürecindeyken hiçbir şeye kayıtsız kalamayız. MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin teoriden pratiğe kadar her aşamasında içindedir, aktif bir öğesidir. Mimarisinde pay sahibi olduğumuz hükümet sisteminin muhafazası için ihtiyaç duyulan her fedakarlığı elbette seve seve yaparız, bundan gocunmayız" şeklinde konuştu.

İYİ Parti ve CHP'ye de eleştirilerini sürdüren MHP Genel Başkanı, HDP, CHP ve İYİ Parti'nin aynı çizgide olduğunu öne sürdü.

Bahçeli, "Ülkenin istikrarlı yönetiminin güvencesi hükümet sistemidir. HDP, CHP, İP aynı çizgidedir. 31 Mart seçimlerini rejim krizine dönüştürmek istiyorlar. AİHM Demirtaş kararıyla skandal bir karara imza atmıştır. AİHM, ihanet mahkemesi olmaktan başka bir işe yaramamıştır." ifadelerini kullandı.

Daha önce TBMM Grup Toplantısında MHP'nin yerel seçimlerde her şehirde aday çıkaracağını açıklayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmenin ardından İzmir, Ankara ve İstanbul'da aday çıkarmama kararı almıştı. Kararla ilgili toplantıda yaptığı açıklamada, "İttifakta sorun çıkaran gelgitleri geride bıraktık. İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkarmıyoruz. Cumhur İttifakı'nın oylarının düşmemesi için çalışacağız." ifadelerini kullandı.